RBC speelt gelijk in Hulst

11-03-2018

 

HULST - RBC heeft een punt overgehouden aan het uitduel met HVV '24. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen kwam halverwege de tweede helft terug van een achterstand en nam de leiding in de wedstrijd. Niet veel later moesten de Roosendalers toch weer de gelijkmaker toestaan. Beide clubs kregen kansen op de overwinning, maar gescoord werd er na de 2-2 niet meer.

Bij RBC ontbrak Wesley van Zundert. Nicky Vromans is inmiddels gestopt bij de Roosendaalse club. Michiel Kuipers begon als linksback en Joey Tak en Gino Pieter vormden het centrum, omdat Huub Schuit een wedstrijd schorsing uitzat na zijn rode kaart in het duel met Groen Wit. Voorin namen Randy Elst en Jari Voeten om de beurt de spitspositie voor hun rekening.

RBC kreeg na de openingsfase de eerste grote kans via Voeten die alleen op de keeper af kon gaan. Zijn inzet belandde in het zijnet. HVV '24 was vooral gevaarlijk via de voorzetten vanaf de zijkanten. Met een dosis geluk en doelman Thierry Aarts bleef de schade in de eerste helft beperkt tot één tegengoal. Via een ingooi kwam Sinan Coban van de thuisploeg het strafschopgebied binnen, die uit een moeilijke hoek de bal in de verre kruising joeg.

De Roosendalers kregen kansen op de gelijkmaker in de eerste helft. Anwar Tarfit schoot alleen voor de keeper naast, Elst zag zijn vrije trap uit het doel geranseld worden en diezelfde Elst zag zijn lob vlak voor rust via de onderkant van de lat uit het doel belanden. Pieter wist wel tot scoren te komen, maar dit werd afgevlagd voor buitenspel.

In de tweede helft kwam RBC sterk uit de kleedkamer. Elst wist met een mooie steekpass Jovanni van Nijnatten vrij voor de keeper te zetten en die schoot de 1-1 op het scorebord (zie foto). Niet veel later nam RBC de leiding. Een toegekende strafschop werd vakkundig door Tarfit tegen de touwen gewerkt.

Na de voorsprong nam de thuisploeg het heft in handen. RBC trok zich terug, maar de kansen werden niet verzilverd door HVV '24. Uit een corner was het echter wel raak. Een kopbal werd in de kruising gekopt, 2-2. Na de 2-2 bleef RBC het moeilijk hebben. Aarts wist met enkele goede reddingen RBC in de race te houden voor een resultaat. In de blessuretijd leek de ploeg van Mathijssen de overwinning alsnog te pakken. De ingevallen Mujib Yaqoubi wist via een hoekschop Tarfit te bereiken die zijn volley van de doellijn gered zag worden. Niet veel later kreeg Van Nijnatten nog een open kans, maar in de drukte kopte hij over.

HVV '24 - RBC 2-2 (1-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Michiel Kuipers; Sven van Son (Kevin van Andel), Sebastian Verhulst (Lars de Voogd), Randy Elst; Jovanni van Nijnatten, Jari Voeten (Mujib Yaqoubi), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 10' Sinan Coban 1-0; 47' Jovanni van Nijnatten 1-1; 62' Anwar Tarfit 2-1; 77' Jasper Sponselee 2-2

Scheidsrechter: R. van Beekveld