RBC ontvangt Steenbergen

04-05-2018

 

ROOSENDAAL - Aanstaande zondag speelt RBC in het eigen Herstaco Stadion de inhaalwedstrijd tegen Steenbergen. Het verschil tussen beide teams bedraagt een punt in het voordeel van de oranjehemden.

Steenbergen zal dat verschil natuurlijk willen omdraaien naar twee punten in haar voordeel en voor een overwinning naar Roosendaal komen. RBC (op de negende plaats) zal de drie punten echter in eigen huis willen houden om zo de voorsprong op Steenbergen (op plaats 11), maar mogelijk ook op UVV '40 en Hontenisse (op plaats 10 en 12) te vergroten. Het belooft dus een spannende match te worden aan de Borchwerf.

Deze wedstrijd is overigens nog uit de tweede periode. Op de oorspronkelijke datum 4 maart kon er vanwege sneeuwval niet gespeeld worden.

In de uitwedstrijd ging RBC dubieus met 3-2 ten onder. Scheidsrechtelijke beslissingen inzake wel of geen buitenspel vielen die zondag in oktober in het voordeel uit voor Steenbergen. Randy Elst scoorde beide Roosendaalse goals.

De laatste (en enige) keer dat Steenbergen bij RBC op bezoek kwam was op 10 mei 2015. Steenbergen had zich toen inmiddels tot kampioen van de Vierde Klasse B laten kronen en verloor van een zich op de nacompetitie voorbereidend RBC met 2-1. De Roosendaalse goals kwamen van de voet van Mike Alderson en Lars de Voogd.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Gidion Tunders. De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13.00 uur. De aftrap is om 14.30 uur. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang. Voorafgaand aan de wedstrijd spelen de teams van RBC JO8-1 en Steenbergen JO9-1 tegen elkaar.

Let op: vanwege de reconstructie van de Borchwerf is het Herstaco Stadion per auto nog steeds alleen bereikbaar over de Vlietbrug via de Jan Vermeerlaan of Oostelijke Havendijk. De tijdelijke ingang van het parkeerterrein bevindt zich aan de Industriestraat. Het parkeren is tijdens de werkzaamheden gratis.