RBC verliest oefenduel met Halsteren

08-02-2018

 

HALSTEREN - RBC heeft het oefenduel met het zaterdagelftal van Halsteren verloren. Op Sportpark De Beek werd het 4-2 voor de koploper in de Vierde Klasse B.
Bij RBC mocht Alan Szymczyszyn het doel verdedigen. Ook Michiel Kuipers, Sebastian Verhulst, Mujib Yaqoubi  en Nicky Vromans maakten hun opwachting in de basiself. Joey Tak en Jari Voeten hadden vrijaf gekregen.

Al snel in de openingsfase kwam Halsteren op voorsprong. Szymczyszyn was te laat, waarna de spits van de thuisploeg de score kon openen. De geel-zwarten, met een sterke voorhoede, kwamen regelmatig voor het doel van Szymczyszyn, maar wisten de kansen door eigen toedoen niet te verzilveren. RBC kreeg via Randy Elst, Wesley van Zundert en de ingevallen Anwar Tarfit ook kansen op de gelijkmaker, maar het was Halsteren dat de 2-0 op het scorebord bracht. Al snel na de 2-0 kwam RBC terug in de wedstrijd. Yaqoubi gaf voor en Van Zundert kopte raak.

In de tweede helft kreeg Halsteren de 3-1 cadeau. Verhulst wilde een terugspeelbal geven, maar die werd onderschept en Szymczyszyn werd voor de derde keer gepasseerd. Een kwartier voor tijd zorgde Elst voor de aansluitingstreffer, maar niet veel later was het 4-2. Uit een corner werd raak gekopt.

Halsteren - RBC 4-2 (2-1)

Opstelling RBC: Alan Szymczyszyn; Mike Schalk, Huub Schuit (Gino Pieter), Nicky Vromans, Michiel Kuipers; Sebastian Verhulst, Randy Elst, Sven van Son (Lars de Voogd); Mujib Yaqoubi, Wesley van Zundert, Kevin van Andel (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 1-0 teg.; 2-0 teg.; 2-1 Wesley van Zundert; 3-1 teg.; 3-2 Randy Elst; 4-2 teg.