RBC ontvangt koploper

02-02-2018

 

ROOSENDAAL - Aanstaande zondag ontvangt RBC koploper SC Gastel in het eigen Herstaco Stadion. Na de wedstrijd van vorige week tegen Roosendaal staat er dus wederom een derby op het programma voor de oranje-witten.

SC Gastel maakt tot nu toe een uitstekend seizoen door. De rood-zwarten versloegen RBC in de eerste wedstrijd met 4-2 en pakten de eerste periodetitel. Afgelopen zondag nam de club opnieuw de koppositie over door een onverwachte nederlaag van Hoeven bij Hontenisse. De voorsprong op Hoeven bedraagt drie punten.

Het gat tussen SC Gastel en RBC is echter vele malen groter. Er gaapt maar liefst een kloof van 16 punten tussen beide ploegen, terwijl in het recente verleden onderling juist gestreden werd om de titel in de Vierde Klasse. In de Derde Klasse is dat zeker niet het geval. RBC moet nog duidelijk wennen aan het niveau en wacht nog steeds op een kentering. Maar hoe langer die uitblijft, des te sneller is die nabij. Dus waarom niet aanstaande zondag? RBC kan zich vastklampen aan het feit dat in deze competitie alles mogelijk is. Zo rolde RBC net voor de winterstop Hontenisse met 8-2 op, terwijl die zelfde ploeg afgelopen zondag juist weer koploper Hoeven met 3-0 naar huis stuurde.

RBC staat nog steeds op de twaalfde plaats en heeft een punt achterstand op Groen Wit en twee op UVV '40 en Terneuzen. Zij hebben echter alle drie nog een wedstrijd tegoed.

RBC - SC Gastel staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Wim Broekhoven uit Middelburg. De aftrap is om 14.30 uur. Pupil van de Week is Luque Casas Diaz. De prijs van een wedstrijdticket bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13.15 uur. Als u met de auto komt, rij dan via afrit 20 van de A17 of via de Gastelseweg naar het stadion. De Vlietbrug is nog steeds afgesloten.

Historie RBC - SC Gastel:
1972-1973 RBC - SC Gastel     2-1     1e klasse E
2014-2015 RBC - SC Gastel     2-1     4e klasse B
2015-2016 RBC - SC Gastel     1-2     4e klasse B

Op zaterdag 26 september 2015 speelden RBC en SC Gastel voor het laatst tegen elkaar in het Herstaco Stadion. Hoewel Andrej Numanovic RBC op voorsprong zette met een rake kopbal, wonnen de rood-zwarten met 1-2 (Foto: Arthur Verbraak).