RBC verliest stadsderby van Roosendaal

28-01-2018

ROOSENDAAL - RBC is de winterstop slecht uitgekomen. Op bezoek bij stadsgenoot Roosendaal ging de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen met 1-0 onderuit. Op de overwinning van de thuisploeg was weinig aan te merken. De oranje-witten mochten blij zijn met deze kleine nederlaag, vooral doelman Thierry Aarts hield RBC lange tijd in de race met een aantal knappe reddingen, maar moest twintig minuten voor tijd ook capituleren.

Mathijssen had een volledig fitte selectie tot zijn beschikking, waardoor hij twee spelers naar de tribune moest verwijzen. Naast derde doelman Alan Szymczyszyn moest ook Sven van Son richting de tribune. Hoewel Sebastian Verhulst in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft nog niet op het middenveld had gespeeld, startte hij daar. John Schot en aanvoerder Lars de Voogd hadden ook een basisplek op het middenveld. In de punt begon Wesley van Zundert geflankeerd door Jovanni van Nijnatten en Anwar Tarfit.

In de eerste helft wist RBC met hangen en wurgen de rust te halen zonder een tegendoelpunt. Doelman Aarts wist telkens als winnaar uit de duels te komen. Linksbuiten Siebe Pal kreeg alle ruimte om zijn acties te maken. De voorzetten waren telkens gevaarlijk, maar even zo vaak wist het centrum van RBC deze onschadelijk te maken. Ondanks de vele kansen die Roosendaal kreeg was het RBC dat via Van Zundert op voorsprong kon komen. Hij kwam via de linkerkant vrij voor de keeper, maar zijn schot ging voorlangs. Voor de rest kwam RBC niet voor het doel van de thuisploeg. RBC had sowieso moeite om de bal in bezit te houden over de middenlijn. Als drie maal hetzelfde shirt gevonden werd was het veel. Schot werd constant door drie man bewaakt en als hij aan de bal kwam was de aansluiting er niet om de bal af te geven. Daar had Roosendaal duidelijk minder moeite mee. Via de rechterkant kwam Roosendaal het strafschopgebied binnen en Aarts wist met een mooie safe de bal uit het doel te ranselen. Kevin Jurgens slalomde daarna dwars door het centrum maar zijn schuiver werd klem vast gepakt door RBC's goalie. Een schot van Pal werd uit de kruising gepikt door Aarts.

In de tweede helft stond de verdediging van RBC iets sterker. Schalk had Pal beter onder controle en het centrum Pieter-Tak stond als een huis. Ook nu kregen de oranje-witten de eerste kans. Opnieuw was het Van Zundert die met een hard schot uit de draai een kans kreeg, maar nu kon de keeper redding brengen. Ook daarna was het vrij snel klaar. Roosendaal bleef gevaarlijk, maar telkens stond de verdediging van RBC goed om het gevaar onschadelijk te maken. Twintig minuten voor tijd kwam RBC echter wel op achterstand. Een vrije trap werd via een lage bal ingebracht en bij de korte hoek tegen de touwen gewerkt, 1-0.

Na de achterstand kwam Randy Elst nog in de ploeg en kwam er een slotoffensief. Via Elst en Tarfit kwam RBC aan de linkerkant het strafschopgebied binnen, maar niemand die op de penaltystip klaar stond om de bal binnen te werken. Roosendaal wist de geboden ruimte echter niet te benutten. Aarts en de verdediging van de oranje-witten wisten met kunst en vliegwerk de 2-0 te voorkomen. In de laatste aanval van RBC kreeg Van Zundert nog een grote kans. Elst bracht de bal via een vrije trap in, maar Van Zundert kopte over (zie foto). (Foto: Arthur Verbraak)

Roosendaal - RBC 1-0 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak (Huub Schuit), Nicky Vromans; Lars de Voogd, Sebastian Verhulst (Randy Elst), John Schot; Jovanni van Nijnatten (Jari Voeten), Wesley van Zundert, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 70' Thijs de Wit 1-0

Scheidsrechter: C.A. den Ridder