Roosendaals topduel op programma

26-01-2018

 

ROOSENDAAL - Wie vorig seizoen voorspeld had dat Roosendaal en RBC dit seizoen zouden gaan strijden om de hegemonie van de stad, zou misschien wel voor gek zijn verklaard. Maar door de degradaties van Roosendaal en BSC, en de promotie van RBC, staat zondag toch echt het topduel der Roosendaalse clubs op het programma.

Door het faillissement van RBC in 2011 en daaropvolgende degradaties van andere stadsclubs is de Derde Klasse tegenwoordig het hoogste niveau waarop het Roosendaalse voetbal gespeeld wordt. Dat is helaas wel een trieste constatering. Voor de laatste keer dat op dit niveau gevoetbald werd, moeten we zelfs terug naar het seizoen 1919-1920.

Maar als het aan Roosendaal ligt, gaat dat niet lang voortduren. De ploeg van trainer Peter Sweres heeft na de degradatie van vorig jaar de intentie uitgesproken om dit seizoen vol voor de titel te gaan om een terugkeer naar de Tweede Klasse te bewerkstelligen. Bij het ingaan van de twaalfde speelronde staan de Kaaimannen echter nog maar op de zesde plaats en hebben inmiddels een ruime achterstand op Hoeven en SC Gastel. Tijdens de winterstop speelde Roosendaal twee oefenwedstrijden. Van 2e klasser Cluzona werd met 0-3 verloren. Voor 3e klasser JEKA was Roosendaal met 2-0 te sterk.

RBC hoopt het herstel, dat het net voor de winterstop met een 8-2 overwinning op Hontenisse had ingezet, verder te kunnen doorzetten. Tijdens de winterstop won RBC twee keer: met 1-0 van 2e klasser Madese Boys en met 2-6 bij zaterdag 3e klasser VVC '68. Daarnaast versterkten de oranje-witten zich met John Schot. Momentaal staat RBC nog op de twaalfde plaats met een punt achterstand op Groen Wit en Terneuzen en twee op Steenbergen.

De laatste keer dat Roosendaal en RBC elkaar op Hulsdonk troffen in een officieel duel was op 26 april 1979. Dat was een wedstrijd in de tweede ronde van de districtsbeker. Roosendaal kwam toen uit in de Vierde Klasse, RBC in de Eerste Klasse. De oranje-witten wonnen die dag met 0-3 door goals van Jan de Bruin, Louis Verstraaten en Rinie Broeren.

De aftrap op Sportpark Hulsdonk is zondag om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Den Ridder.

Historie Roosendaal - RBC:
1972 - 1973     Roosendaal - RBC 1-6     2e ronde districtsbeker
1978 - 1979     Roosendaal - RBC 0-3     2e ronde districtsbeker