RBC langs VVC '68

20-01-2018

HALSTEREN - RBC heeft het oefenduel met VVC '68 gewonnen. Op bezoek in Halsteren kwamen de Roosendalers nog wel op achterstand, maar in de tweede helft liepen ze makkelijk uit naar 2-6.

In de basisopstelling ontbraken Wesley van Zundert (afwezig), John Schot (ziek) en Nicky Vromans (afwezig). Mike Schalk begon als linksback en Sebastian Verhulst nam zijn plek als rechtsback over. Kevin van Andel startte als rechtsbuiten en Jovanni van Nijnatten begon in de punt. In de tweede helft werd Randy Elst na lang blessureleed gebracht. Hij speelde ongeveer een half uur.

In de openingsfase kreeg RBC een levensgrote kans via Van Andel. Na een goede voorzet van Verhulst kopte hij echter voor leeg doel naast. De thuisploeg wist via een mooie aanval wel de openingstreffer te noteren. Al snel na de voorsprong trok RBC de stand gelijk. Van Nijnatten werd gelanceerd en wist via een boogbal de keeper te verschalken. Van Andel wist zich na zijn misser na de gelijkmaker wel op het scorebord te brengen, 1-2. Na slecht uitverdedigen en een scrimmage kwam VVC '68 weer op gelijke hoogte. Vlak voor rust kwam RBC weer op voorsprong nadat Van Andel door de keeper was neergehaald en Anwar Tarfit de toegekende strafschop tegen de touwen schoot, 2-3.

In de tweede helft liep RBC makkelijk uit naar 2-6. Verhulst maakte er na een goede loopactie 2-4 van, Van Andel schoot een goede voorzet van Tarfit tegen de touwen en de ingevallen Jari Voeten werd met een mooi pass van Elst vrij voor de keeper gezet en schoot hard raak, 2-6. (Foto: Arthur Verbraak)

VVC'68 - RBC 2-6 (2-3)

Opstelling RBC: Jeremy Troost; Sebastian Verhulst, Gino Pieter (Joey Tak), Huub Schuit, Mike Schalk; Lars de Voogd, Sven van Son (Randy Elst), Mujib Yaqoubi; Anwar Tarfit (Jari Voeten), Jovanni van Nijnatten, Kevin van Andel

Scoreverloop: 1-0 teg., 1-1 Jovanni van Nijnatten, 1-2 Kevin van Andel, 2-2 teg., 2-3 Anwar Tarfit, 2-4 Sebastian Verhulst, 2-5 Kevin van Andel, 2-6 Jari Voeten