Start reconstructie Borchwerf

17-01-2018

 

ROOSENDAAL - Op 22 januari start BAM in opdracht van de gemeente Roosendaal met de reconstructie van de Borchwerf, het gedeelte tussen de Vlietbrug en de Bossstraat. Dit is nodig om het verkeer in de toekomst goed te kunnen laten doorstromen van en naar de binnenstad en de Borchwerf en als ontsluiting van de toekomstige wijk Stadsoevers.

Het weggedeelte wordt overal even breed (7 meter) en aan beide zijden voorzien van geheel geasfalteerde fietspaden. Tevens wordt er bij de ingang naar het parkeerterrein van het stadion een aparte rijstrook gecreëerd om linksaf te slaan. BAM voert de werkzaamheden in fases uit:

  1. Vlietbrug tot halverwege kruising Industriestraat van 22 januari t/m 16 februari;
  2. Industriestraat tot de spoorwegovergang: 19 februari t/m 27 maart;
  3. spoorwegovergang t/m kruising met de Bosstraat: 28 maart t/m 3 mei;
  4. aanbrengen deklagen en markeringen nog nader te bepalen.

Naast de A17 wordt de Jan Vermeerlaan als omleidingsroute gebruikt. De verkeersdrukte zal daar voor de duur van de werkzaamheden toenemen. Wij vragen hiervoor uw begrip en om uw snelheid te matigen, zodat de omwonenden minder hinder ervaren van de verkeerstoename. De werkzaamheden nemen ongeveer 3 maanden in beslag. Dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Meer informatie vindt u op www.roosendaal.nl/reconstructie-borchwerf. Daar vindt u onder andere de omleidingsroutes en een overzicht van de werkzaamheden.