Gonny Zwegers nieuwe penningmeester

12-01-2018

 

ROOSENDAAL - Gonny Zwegers wordt de opvolger van Rien Luijks als penningmeester. De 37-jarige Roosendaalse heeft een financiële achtergrond en is werkzaam bij een toonaangevende producent van industriële mineralen in Moerdijk.

Haar zoon Delco speelt dit seizoen voor het tweede jaar bij RBC in de Voetbal Academie: "Door Delco ben ik nauw betrokken geraakt bij RBC. Ik wilde graag wat meer doen voor de club en de vrijgekomen functie van penningmeester leek me een mooie uitdaging.

Hoewel RBC in het verleden als N.V. in de persoon van Mascha Simons al wel eens een vrouwelijke directeur heeft gehad, is het aantreden van Gonny Zwegers als bestuurslid toch bijzonder. In het 105 jaar door mannen gedomineerde bestuursbolwerk van de vereniging RBC is zij namelijk de eerste vrouw die daarin plaats neemt. 

Voorlopig zal Gonny Zwegers de bestuursfunctie uitvoeren op interim basis. Op de eerstvolgende algemene ledenvergadering zullen de leden haar voordracht als penningmeester dienen goed te keuren en te bekrachtigen.