Pupil van de Week: Anouar Didi

15-12-2017

 

ROOSENDAAL - Op een gure, donkere, koude en regenachtige avond bezocht ondergetekende, vliegende reporter, het Herstaco Stadion. Ondanks het barre weer, trainen de mannen van JO11-1 even fanatiek als altijd. Ze hebben immers een doel wat ze allemaal willen bereiken: profvoetballer worden. Eén van deze kanjers is Anouar Didi. Dit talent is tijdens een talentendag van Feyenoord al eens ontdekt. Van de 700 jongens was hij uiteindelijk één van de laatste drie. Op een haartje na zat hij dus bij de selectie van Feyenoord. Momenteel volgen ze hem nog steeds en 'rijpt' hij bij RBC. Nadat trainer Michael een pittige training heeft afgerond en de jongens fris gedoucht uit de kleedkamer komen, nodig ik Anouar uit in mijn kantoor, wat eigenlijk een tafel in het supporterscafé is.

Anouar komt een beetje timide over en praat zachtjes, maar ik kan u verzekeren: dit is geen watje!  Hij vertelt dat hij uit een druk en gezellig Roosendaals gezin komt. Anouar heeft een oudere broer Yassine (18), een oudere zus Aya (14) en een broertje Walid (11), zijn moeder heet Nayat en papa heet Ali. Deze familie heeft een rijk verleden binnen RBC, wat zelfs terug gaat naar het oude RBC-stadion. De appel valt dus niet ver van de boom.

Zijn lievelingseten is pizza met tonijn en gehakt. Deze moet dan wel door zijn eigen pizzabezorgende broer Yassine bezorgd worden.

Deze bikkelharde voetballer begon zijn carrière in Roosendaal bij BSC, vervolgens ging hij naar Alliance en dit is zijn derde jaar bij RBC. Zijn mooiste moment beleefde hij in U9, toen hij onder de bezielende leiding van niemand minder dan Gommy Nooijens, een wonderschoon doelpunt scoorde uit een vrije trap. Een tweede Ronald Koeman zou ik zeggen.

Later wordt Anouar, jawel, profvoetballer! Zijn plan is om eerst bij Feyenoord zich verder te ontwikkelen en uit te blinken om zo, het liefst tegen een recordbedrag, aan Real Madrid verkocht te worden. Daar speelt immers zijn idool Cristiano Ronaldo. Volgens deze kenner is Ronaldo een sterke en snelle speler die weet hoe 'trucjes' toegepast moeten worden. Ja ja, een hoop voetbalwijsheid van deze jongen, die weet hoe zijn toekomst er uit moet zien en wat hij daar allemaal voor moet laten en doen.

Op school is zijn lievelingsvak rekenen. Al dat geld wat hij later dan verdienen kan, kan hij zo eenvoudig tellen. Anouar zit op De Watermolen in Roosendaal bij meester Gert-Jan, die serieus en soms grappig zou zijn, maar van Anouar voor zijn algemene beoordeling toch een mooie 8,5 op zijn rapport krijgt. Begrijpend lezen past wat minder in het straatje van Anouar, maar hij heeft nog tijd genoeg om dat bij te schaven.

Zondag als de mannen van RBC 1 een overwinning gaan binnenslepen tegen Hontenisse, zal Anouar acte de présence geven in het Herstaco Stadion. Met zijn aanwezigheid steunt hij moreel de top van RBC, welke dat “héél soms, een klein beetje” kunnen gebruiken. Wij wensen Anouar zondag veel succes en ik adviseer u om deze kanjer nu en in de toekomst te blijven volgen. Veel plezier Anouar!