Laatste wedstrijd voor de winterstop

15-12-2017

 

ROOSENDAAL - Voor RBC staat zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. De oranje-witten ontvangen dan in het eigen Herstaco Stadion het Zeeuws-Vlaamse Hontenisse.

Hontenisse promoveerde vorig seizoen naar de 3e klasse ten koste van BSC. In deze zinderende beslissingswedstrijd kwam Hontenisse na een 0-2 achterstand terug tot 2-2 en won vervolgens de strafschoppenreeks. In de huidige competitiejaargang doet Hontenisse het meer dan prima. Met nog een inhaalwedstrijd bij Groen Wit tegoed staan de blauw-witten op de zesde plaats en hebben 15 punten. De ploeg van trainer Marco van Vlierberghe is vooral ongenaakbaar op het eigen Sportpark 't Prinsebos. Daar werden 4 van de 5 wedstrijden gewonnen. Uit werd 1 keer winst gepakt, maar dat was wel een heel belangrijke. Rivaal HVV '24 kreeg op eigen terrein klop met 1-2.

RBC bivakkeert op de dertiende plaats met 8 punten en heeft 1 punt achterstand op Breskens en 3 op Terneuzen. Na 4 nederlagen op rij gaan trainer-coach Danny Mathijssen en zijn mannen in de laatste thuiswedstrijd van 2017 op jacht naar een overwinning. De oranje-witten willen nog voor de winterstop het tij doen keren zodat in de tweede seizoenshelft gewerkt kan worden aan het verdere herstel en de weg omhoog teruggevonden kan worden.

Pupil van de Week is Anouar Didi van JO11. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tunders. Let op: vanwege de vroeg invallende duisternis heeft de KNVB besloten het aanvangstijdstip te vervroegen naar 14.15 uur. Tickets voor de Zuid- en Oost tribune zijn verkrijgbaar aan de kassa bij toegangspoort 1 en kosten € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.