Code oranje in Hoeven

08-12-2017

 

ROOSENDAAL - Of het zondag nu wel of niet gaat sneeuwen in Hoeven, voor RBC geldt zondag sowieso code oranje. Die code staat namelijk volgens het KNMI voor 'wees voorbereid'. Als er zondag gevoetbald wordt, zullen de mannen van trainer-coach Danny Mathijssen voorbereid moeten zijn op een sterke tegenstander.

Hoeven zit op dit moment in haar sterkste fase ooit. Vorig seizoen misten de blauw-witten maar nipt een historische promotie naar de Tweede Klasse. Hoeven speelde namelijk nog nooit op dat niveau. En ook dit seizoen presteert het team van trainer Eric Koenraads weer uitstekend. Het bezet op dit moment de tweede plaats in de rangschikking met drie punten achterstand op koploper SC Gastel. Door de nederlaag bij HVV '24 moest Hoeven de eerste periodetitel nog aan SC Gastel laten, maar de tweede periode is Hoeven uitstekend gestart. Er werd twee keer gewonnen. Met clubtopscorer Jim Franssen (8 goals) en Cyriel van der Veen heeft Hoeven overigens twee voormalige RBC-jeugdspelers in haar gelederen.

RBC verloor de laatste vier wedstrijden en staat daardoor op een dertiende plaats. Trainer-coach Danny Mathijssen wil die neerwaartse spiraal nog voor de winterstop een halt toeroepen. Vorige week werd weliswaar verloren bij Victoria '03, maar toen kregen de oranje-witten echt te weinig. Een goed resultaat in Hoeven zou voor RBC een prima opsteker zijn. De selectie raakt langzamerhand ook weer op normale sterkte. Deze week trainden Jari Voeten, Mujib Yaqoubi en Jeremy Troost weer met de groep mee.

Vanwege de vroeg invallende duisternis is de aftrap op Sportpark Achter 't Hof al om 14.15 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Visser.