RBC JO8 wint de meeste wedstrijden

02-12-2017

 

ROOSENDAAL - Als je vroeger bij de jongste pupillen de meeste punten haalde in de competitie werd je gewoon kampioen. "Om het plezier in de sport te benadrukken, en niet de nadruk te leggen op de resultaten", heeft de KNVB besloten om dit seizoen geen uitslagen en standen meer te publiceren. Geen kampioenschappen meer derhalve. Daarom feliciteren we RBC JO8 maar gewoon met de meest gewonnen wedstrijden in de najaarscompetitie van de Hoofdklasse 1. Op de laatste wedstrijddag stond de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit JO8 op het programma. Een verslag van Pascal van Dongen:

Heel het seizoen laten deze kids al zien dat ze een aardig potje kunnen voetballen. Vele wedstrijden werden makkelijk gewonnen, maar ze lieten ook zien dat ze na een achterstand bleven geloven in wat ze kunnen en zo alsnog de wat moeilijkere wedstrijden winnend afsloten. Niet voor niets zitten ze ook nog in het bekertoernooi. Na alle competitiewedstrijden te hebben gewonnen moesten ze vandaag tegen Oranje Wit.

De zenuwen speelden een grote rol vandaag, dat zag je terug in het spel. Dit was dan ook niet de allerbeste wedstrijd. Maar ook deze wedstrijd tegen een zeer goede tegenstander werd niet verloren. 5-5 was de eindstand en na het nemen van de penalty's was het tijd om een feestje te vieren. Het kampioenschap was binnen!

Op de kampioensfoto v.l.n.r. trainers Jovanni van Nijnatten en Aaron Dekkers, Niek van Dongen, Jens van Loon, Rayan Ruttinger, Jibbe den Breejen, Tycho Damen, Julius Rockx, Cristiano Benmejahed, teammanager Pascal van Dongen en spelleider Maikel van Loon.

Er was champagne voor de kids en begeleiding, er hing een mooi spandoek, toeters, medailles ,snoepkettingen en een mooie kampioensschaal. En nog een  medaille van de supportersvereniging RBC, waarvoor hartelijke dank. Voor aanvang van de wedstrijd werd het team nog aangemoedigd door RBC-mascotte Boy Buffel. Die liet ook nog even zien dat hij nog een aardig balletje kan trappen. Het feestje ging verder in het supporterscafé. Met het lied “We are the champions” kwamen de voetballertjes het supporterscafé inlopen met de kampioensschaal, gevolgd door een welverdiend applaus. 

De dames van het supporterscafé hebben weer goed hun best gedaan door de kids en begeleiding te voorzien van heerlijke frietjes, snacks en ranja. Volgende week gaan we het verder vieren met een leuk team uitje.