Heeft Ronald Koeman verstand van voetbal?

01-12-2017

 

ROOSENDAAL- Of Ronald Koeman verstand van voetbal heeft, zal zondag blijken. De voormalige trainer van Everton voorspelde in de voetbaltoto bij BN DeStem voor de wedstrijd Victoria ‘03 - RBC een eindstand van 3-1.

Waar Koeman’s prognose op is gestoeld, staat niet vermeld. Waarschijnlijk zal hij zich puur hebben gebaseerd op de rangschikking. Daarin staat Victoria ‘03 op een vijfde plaats met 15 punten. RBC heeft zeven punten minder en vindt zichzelf terug op plaats 13.

Maar Ronald Koeman zat er wel eens vaker naast als het RBC betrof. Als trainer van Ajax dacht hij ooit op 18 april 2004 RBC met een simpele nederlaag naar huis te sturen waardoor de Amsterdammers een week later de landstitel zouden kunnen pakken. De Roosendalers kwamen echter na drie minuten al op voorsprong door Eric Hellemons en vertrokken uit de Amsterdam ArenA met een 1-1 gelijkspel en hadden eigenlijk recht op meer. Koeman sprak na de wedstrijd van een gewonnen punt in plaats van twee verliespunten. Dus wie weet, zit hij er zondag ook weer naast.

Het Oudenbosche Victoria ‘03, wat getraind wordt door voormalig RBC-speler Ronald van Oeveren, verloor afgelopen zondag de Halderbergse derby tegen buurman Hoeven teleurstellend met 3-1. RBC deed het met een 0-3 thuisnederlaag tegen UVV ‘40 niet veel beter. Beide ploegen zullen zich dan ook willen revancheren voor hun slechte prestatie van vorige week.

De laatste keer dat Victoria ‘03 en RBC elkaar op Sportpark Albano troffen was de openingswedstrijd van het seizoen 2015-2016. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Victoria '03 zou uiteindelijk dat seizoen de titel in de Vierde Klasse B voor zich opeisen met zeven punten voorsprong op RBC.

Victoria '03 en RBC trappen af op Sportpark Albano om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Renders.