RBC verliest ook van UVV '40

26-11-2017

 

ROOSENDAAL - RBC heeft de wedstrijd tegen UVV '40 niet in winst kunnen omzetten. De ploeg uit Ulvenhout was met 0-3 te sterk. Ondanks het harde werk van de Roosendalers kreeg het geen hele grote kansen. De bezoekers wisten met onder andere twee toegekende strafschoppen de zege veilig te stellen.

Bij RBC ontbrak spits Wesley van Zundert. De aanvaller werd vorige week in het duel met Terneuzen (3-0 verlies) al na zeventig minuten gewisseld vanwege een blessure. Vanuit RBC JO19 waren twee jeugdspelers doorgeschoven. Aaron Dekkers begon gelijk in de basis. Jesse Vermeer moest vanaf de bank beginnen.

RBC opende sterk. Met vroeg druk zetten werden de bezoekers naar achteren gedrukt. Kansen werden er echter niet afgedwongen. UVV '40 kwam daarna beter in het spel. Achterin was RBC alles behalve zeker. Er ontstonden meerdere hachelijke situaties die uiteindelijk tot een tegentreffer leidde. Een voorzet vanaf links werd met de hand getoucheerd door Mike Schalk en de leidende arbiter gaf een pingel. De strafschop werd via de binnenkant van de paal tegen de touwen gewerkt, 0-1. Daarna was het ook snel 0-2. Huub Schuit ging in de fout, waarna Schalk de fout ongedaan kon maken, maar een aanvaller van UVV '40 wist voor hem te komen en de bal binnen te tikken. Uit een corner kreeg RBC wel een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Sebastian Verhulst schoot in een overvol strafschopgebied voorlangs. Daarna kwam Jari Voeten alleen voor de keeper, maar de aanvaller kreeg de bal niet onder controle.

In de tweede helft begon Anwar Tarfit, die de afgelopen twee wedstrijden vanaf de kant moest toekijken vanwege een  blessure, en kreeg meteen een goede kans. Vanaf de rechterkant trok hij naar binnen en probeerde de keeper in de korte hoek te verschalken, maar zijn schot was niet hard genoeg. Daarna kreeg RBC een aantal grote kansen, maar deze werden niet verzilverd. Dekkers, Voeten en Van Nijnatten hadden het vizier niet op scherp. UVV '40 kreeg uit een van de spaarzame aanvallen voor de tweede keer een strafschop. Doelman Thierry Aarts wist de bal van de voeten van de aanvaller te pakken, maar kreeg toch een strafschop tegen. De toegekende pingel werd ook nu tegen de touwen gewerkt. Hierna werd Gino Pieter nog naar voren gestuurd, maar ook hij kon de nederlaag niet meer voorkomen.

Door de overwinning van Steenbergen zakt RBC naar dertiende plaats. Alleen FC Bergen staat nog onder de Roosendalers. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - UVV '40 0-3 (0-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Gino Pieter, Huub Schuit (Michiel Kuipers), Nicky Vromans; Lars de Voogd, Sebastian Verhulst (Jesse Vermeer), Aaron Dekkers; Kevin van Andel (Anwar Tarfit), Jari Voeten, Jovanni van Nijnatten

Scoreverloop: 33' Rolf Snepvangers 0-1; 39' Niek van Vliet 0-2; 76' Jonathan van Eerd 0-3

Scheidsrechter: M.L. de Looze

Aantal toeschouwers: 126