RBC wil zich herpakken na nederlaag bij Terneuzen

24-11-2017

 

ROOSENDAAL - Na de nederlaag bij Terneuzen zal RBC zich moeten herpakken en treft thuis in het eigen Herstaco Stadion UVV '40.

De groen-witten uit Ulvenhout begonnen het seizoen uitstekend. Pas na drie wedstrijden werd de eerste nederlaag geleden (2-6 tegen HVV '24). Opvallend is dat UVV '40 tot nu toe in geen enkele uitwedstrijd een nederlaag hoefde te incasseren. Met Jonathan van Eerd heeft de ploeg van trainer Johan Gabriëls één van de topscorers van de 3e klasse A in de gelederen. Hij wist inmiddels, net zoals Sjoerd van den Eijnden van SC Gastel en Sjoerd Renne van Victoria '03 reeds zes keer het net te vinden. UVV '40 staat momenteel op de achtste plaats en doet het, na de behaalde promotie van vorig seizoen, naar behoren in de 3e klasse.

RBC heeft slechts twee punten minder dan UVV '40 en staat op de twaalfde plaats. Mede door de vele blessures kenden de oranje-witten een teleurstellende eerste periode. Met het begin van de tweede periode hopen de mannen van trainer-coach Danny Mathijssen een nieuwe start te maken en weer te gaan stijgen op de ranglijst. De ziekenboeg bij RBC is inmiddels alweer een stukje kleiner geworden: Sebastian Verhulst heeft deze week weer volop meegetraind met de selectie.

RBC treft tegen UVV '40 opnieuw scheidsrechter De Looze. Hij floot afgelopen zondag ook de uitwedstrijd tegen Terneuzen. Een mooie gelegenheid voor de Roosendalers om hem te laten zien dat RBC ook kan winnen. 

De poorten van het Herstaco Stadion gaan open om 13.15 uur. De aftrap is om 14.30 uur. De Pupil van de Week is Marko Stankovic. De prijs van een ticket voor de Zuid- en Oost tribune bedraagt € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang.