Pupil van de Week: Marko Stankovic

23-11-2017

 

ROOSENDAAL - Afgelopen week bezocht ondergetekende razende reporter het Herstaco Stadion te Roosendaal, in poging om één van de talenten uit de jeugdopleiding van RBC te ontmoeten en over te halen om Pupil van de Week te zijn. Deze week heeft niemand minder dan Marko Stankovic van JO11-1 een moment vrij gemaakt in zijn drukke voetbal agenda. Na de training trof ik Marko in het supporterscafé van RBC voor een heus diepte interview.

Deze voetbalparel uit het bouwjaar 2007, met Servische roots, woont in Roosendaal en heeft zijn liefde voor voetbal niet van een vreemde. Zijn vader Slavoljub is liefhebber van Partizan Belgrado, zijn moeder Gordana is voor Rode Ster Belgrado. Dat is net zo iets als RBC tegen Roosendaal. Marko is gewoon voor Ajax. Toen hem gevraagd werd, waarom Ajax?, zei hij: omdat ze goed zijn. Een kort en krachtig antwoord, zoals Marko is. Voetballend is hij veelzijdig en is inzetbaar als centrale verdediger maar ook als spits, welke als een soort stormram door de verdediging breekt.

Marko beleefde zijn voetbal hoogtepunt bij zijn vorige club BSC in de F6 waarmee hij kampioen werd. Zijn ploeg scoorde maar liefst 48 goals in die competitie en in de finale nam hij zelf twee goals voor zijn rekening. Bij RBC werkt Marko er hard aan om net zo goed te worden als Neymar. Want na RBC gaat hij nog even bij Ajax voetballen en daarna naar Paris Saint Germain bij zijn idool.

Marko zit in groep 7 bij juf Astrid op de Fatimaschool te Roosendaal. Toen ondergetekende vroeg naar de kwaliteiten van zijn juf, zei hij met een schalkse glimlach dat ze aardig is, niet te streng en goed ruzies kan oplossen. Verder weidde hij niet uit.

Als het aan Marko ligt eten zijn zus Andrieane, zijn ouders en hijzelf, het liefst elke dag frietjes van de wereldberoemde snackbar “Bassie”, dat moet dan natuurlijk wel een frietje speciaal met kipnuggets zijn.

Zondag als de spelers in het trotse oranje tenue het opnemen tegen UVV ‘40 zal Marko present zijn om mentale steun te bieden aan onze grote mannen die dan zeker te weten een overwinning binnen zullen slepen, denk ik. We wensen Marko zondag veel plezier als Pupil van de Week.