Henk Vos: "Een vijfde keer zit er, denk ik, niet in"

10-11-2017

 

ROOSENDAAL - "Vier keer werd Henk Vos tijdens zijn lange voetbalcarrière  (opnieuw) lid van RBC. Eerst als jeugdspeler, komend van Cluzona uit Wouw en de tweede keer als speler van het eerste elftal, komend van Willem II uit Tilburg. De derde keer kwam hij van FC Den Bosch en promoveerde daarna met RBC naar de Eredivisie en de vierde keer haalde trainer Robert Maaskant hem vanuit Beerschot terug naar RBC als ‘pinch hitter’. Viermaal deed de ‘voetbalglobetrotter’ Roosendaal aan tijdens zijn lange voetballoopbaan, waarbij hij acteerde op het hoogste niveau op de velden in Nederland, België en Frankrijk. Maar liefst achttien keer veranderde Henk Vos van club. Hij speelde 600 officiële wedstrijden in het betaald voetbal en scoorde het respectabele aantal van 166 goals. Hij won de beker van België met Standard Luik in 1993 en werd in 1999 met Feyenoord kampioen van Nederland en won de Johan Cruijff schaal. Voorwaar een mooie staat van dienst."

Dit en uiteraard nog heel veel meer staat te lezen in het boek van Eddy Janssen over de 105-jarige geschiedenis van RBC. Nog nooit werd de historie van RBC zo uitgebreid beschreven! 

Morgen om 19.30 uur wordt het boek gepresenteerd in het supporterscafé van het Herstaco Stadion. Na het officiële gedeelte start de verkoop. Als u zaterdag zeker wilt zijn van dit prachtige naslagwerk kunt u een exemplaar reserveren door uzelf aan te melden door een e-mail te sturen naar secretaris@rbcvoetbal.nl. Geef aan met hoeveel personen u komt en hoeveel boeken u wenst. Bent u zaterdag verhinderd, maar wilt u wel een boek, stuur dan een e-mail naar n_bominaar@hotmail.com. Let wel: de oplage is beperkt!