Over worstelen en boven komen

06-11-2017

 

ROOSENDAAL - 'Boven de eerste nieuwsbrief prijkte trots de kop ‘RBC komt terug!’ In deze nieuwsbrief stond het werven van nieuwe leden centraal, omdat er nu eenmaal geld binnen moest komen. In eerste instantie waren dat niet-spelende leden, oftewel begunstigers. Voor hen was de contributie 75 euro. Ook werd de officiële oprichtingsavond aangekondigd. Op deze avond, zou de visie en doelstelling van de nieuwe vereniging worden besproken, alsmede de procedures, de elftallen, de accommodatie, de commerciële zaken, de begroting en de organisatie. Op 9 december 2011 was het zo ver en vierde RBC dat de formele vereisten om een doorstart te kunnen maken afgerond waren met een oprichtingsavond in eetcafé De Tuin in de Molenstraat. Bestuursleden, ambassadeurs, sponsoren en plannen werden gepresenteerd en de afsluiter van de avond was een speech van ex-trainer Robert Maaskant. De opkomst was met circa 150 aanwezigen groot. Om de interactie met de achterban te vergroten werd er een profiel aangemaakt op Facebook, Twitter en Linkedin. Op 23 december 2011 werd bij de Kamer van Koophandel officieel geregistreerd, dat de Stichting RBC Roosendaal op hield te bestaan. Het erfgoed van de voormalige Roosendaalse (betaald) voetbal organisatie RBC (Roosendaal Boys Combinatie) werd overgedragen aan de vereniging RBC.'

Dit en uiteraard nog heel veel meer staat te lezen in het boek van Eddy Janssen over de 105-jarige geschiedenis van RBC. Op zaterdag 11 november is de boekpresentatie. Klik hier om te lezen hoe u in het bezit kunt komen van dit prachtige naslagwerk. Nog nooit werd de historie van RBC zo uitgebreid beschreven!

De animo voor deze boekpresentatie is groot. Het lijkt er op dat oud-jeugdspelers deze kans aan willen grijpen om een reünie te organiseren op deze avond. Maar dat geldt ook voor ex-bestuursleden, -vrijwilligers, -medewerkers, - trainers, enz. Herinneringen ophalen en elkaar weer ontmoeten is het devies van deze avond!