Derde Zeeuwse tegenstander op rij

03-11-2017

 

ROOSENDAAL - Komende zondag wacht RBC de derde Zeeuwse tegenstander op rij. Na Breskens en Philippine is ditmaal HVV '24 uit Hulst de tegenstander. RBC speelt in het eigen Herstaco Stadion.

Na de overwinning tegen Breskens, liep RBC vorige week in Philippine in de slotfase de overwinning mis door de afgekeurde goal van Jovanni van Nijnatten. De mannen van trainer-coach Danny Mathijssen zijn dan ook extra gebrand om aanstaande zondag wel de drie punten te pakken. Dat moet dan gebeuren tegen HVV '24. Zij hebben een punt minder dan RBC en staan op de tiende plaats.

In de 105 jaar oude historie van RBC speelden beide clubs slechts één keer eerder tegen elkaar. Dat was in een bekerwedstrijd in 1959. Toen heette HVV '24 nog gewoon Hulst en speelde in de 2e klasse. In de tweede ronde kwam het grote RBC op bezoek. De oranje-witten kwamen destijds uit in de 1e divisie. Tot ieders verbazing wonnen de Zeeuws-Vlaamse amateurs en werden de Roosendaalse semi-profs met een 4-3 nederlaag naar huis gestuurd. Hadden de mannen van toenmalig trainer Frans Tausch de tegenstander onderschat?

Van onderschatting zal zondag zeker geen sprake zijn. RBC weet inmiddels dat er elke week geknokt moet worden voor de drie punten. In deze competitie kan iedereen van iedereen winnen en is alles mogelijk. Daarom staat RBC ondanks een achtste plaats nog maar steeds vier punten achter op de koplopers Hoeven, SC Gastel en Roosendaal.

De aftrap is zondag om 14.30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Albert Bruggeman. Pupil van de Week is Hessel Bremer. Toegangskaarten voor de Oost- en Zuid tribune kosten € 3 en zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion bij toegangspoort 1. RBC SeizoenClubCard houders hebben uiteraard gratis toegang.