Eric Hellemons: "Ik ben 26 jaar lang door iedereen binnen RBC gevormd"

02-11-2017

 

ROOSENDAAL - "Om de meer dan levensgrote afbeelding van Eric Hellemons aan de muur in de catacomben van het Herstaco Stadion, waar het huidige RBC anno 2017 haar thuiswedstrijden speelt, kun je onmogelijk heen. Deze actiefoto is van een ‘grote meneer’, die hiermee de waardering krijgt, die hij verdient. Niet voor niets heeft hij de eretitel ‘Mister RBC’. En dat is niet alleen voor die 358 wedstrijden, die hij in het eerste van RBC speelde. Eric Hellemons was al die tijd veel meer. Hij was een clubicoon, die zijn hele voetballoopbaan RBC trouw is gebleven. Eric Hellemons is in al die jaren vergroeid geraakt met de RBC-familie. Slechts overmacht, het faillissement in 2011, dreef RBC Roosendaal en Eric Hellemons uit elkaar."

Dit is de eerste alinea van een hoofdstuk over Eric Hellemons uit het boek van Eddy Janssen over de 105-jarige geschiedenis van RBC. Op zaterdag 11 november is de boekpresentatie. Klik hier om te lezen hoe u in het bezit kunt komen van dit prachtige naslagwerk. Nog nooit werd de historie van RBC zo uitgebreid beschreven!

De animo voor deze boekpresentatie is groot. Het lijkt er op dat oud-jeugdspelers deze kans aan willen grijpen om een reünie te organiseren op deze avond. Maar dat geldt ook voor ex-bestuursleden, -vrijwilligers, -medewerkers, - trainers, enz. Herinneringen ophalen en elkaar weer ontmoeten is het devies van deze avond!