Intentieverklaring nieuw stadion

30-10-2017

 

ROOSENDAAL - "In 1996 en 1997 werd er hevig gediscussieerd over het renoveren van De Luiten of het bouwen van een nieuw stadion. Met ingang van seizoen 1998-1999 mochten er in een stadion alleen nog maar zitplaatsen zijn. Cees Jan Baartmans van Romein Staalbouw was bereid gevonden een volledig uitgewerkt plan op te stellen voor de ombouw van De Luiten naar een modern, knus en comfortabel stadion van 5 à 6.000 zitplaatsen, maar in 1998 ondertekende voorzitter Jan Pollemans een intentieverklaring om te komen tot de realisering van een nieuw stadion op het Asselbergsterrein. De trainingsaccommodatie was voorzien op het voormalige parachutistenveld op sportpark Vierhoeven. De verhuizing van RBC naar deze twee nieuwe locaties werd begroot op ongeveer 10 miljoen gulden. Eind december 1998 werd bekend dat het nieuwe stadion en het nieuw trainings- en opleidingscentrum in 2000 gerealiseerd moesten zijn. De investering was intussen al opgelopen tot 12,9 miljoen gulden. RBC moest zelf  7,5 miljoen inbrengen. In september 1999 werd gestart met de bouw van beide projecten."

Dit en uiteraard nog heel veel meer staat te lezen in het boek van Eddy Janssen over de 105-jarige geschiedenis van RBC. Op zaterdag 11 november is de boekpresentatie. Klik hier om te lezen hoe u in het bezit kunt komen van dit prachtige naslagwerk. Nog nooit werd de historie van RBC zo uitgebreid beschreven!

De animo voor deze boekpresentatie is groot. Het lijkt er op dat oud-jeugdspelers deze kans aan willen grijpen om een reünie te organiseren op deze avond. Maar dat geldt ook voor ex-bestuursleden, -vrijwilligers, -medewerkers, - trainers, enz. Herinneringen ophalen en elkaar weer ontmoeten is het devies van deze avond!