RBC treft opnieuw Zeeuwse tegenstander

27-10-2017

 

ROOSENDAAL - Na de wedstrijd van afgelopen week tegen Breskens blijft RBC de komende periode voorlopig in strijd met Zeeuwse tegenstanders. Zondag reizen de oranje-witten af naar het Zeeuws-Vlaamse mosselstadje Philippine. Daarna treft RBC ook nog HVV '24 en Terneuzen.

Philippine beleefde vorig seizoen haar beste seizoen ooit. Onder leiding van toenmalig trainer Dennis de Nooijer behaalden de Zeeuws-Vlamingen een vierde plaats in de Derde Klasse. Zo hoog eindigde Philippine nog nooit. De Nooijer vertrok weliswaar, maar de club versterkte zich met Sander de Dobbelaere van Oostburg, Jos Westerhout van Sluiskil, Giacomo Dhooge en Senne Klären van Terneuzense Boys en Steven Visser van FC Dauwendaele.

Op dit moment staat Philippine op de negende plaats, maar heeft het de gestaakte wedstrijd tegen Terneuzen nog te goed. RBC heeft een punt meer en staat daarom een plaats hoger op de ranglijst. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen verloor tot nu toe beide uitwedstrijden (tegen SC Gastel en Steenbergen) en wil die negatieve reeks uiteraard bij Philippine stopzetten. Ondanks die twee nederlagen heeft RBC maar een achterstand van vier punten op koploper Hoeven. Daarnaast staat het ook maar slechts drie punten boven de streep. Kortom, alles is nog mogelijk in deze competitie.

Philippine - RBC staat onder leiding van scheidsrechter Grinwis. De aftrap op Sportpark Bermpje is om 14.30 uur. Supporters die met de bus willen meereizen, kunnen zich opgeven door te bellen naar 06-41160976 of te mailen naar michael.vanderaa@live.nl.