RBC in slotfase langs Breskens

22-10-2017

ROOSENDAAL - RBC heeft het thuisduel met Breskens in winst om weten te zetten. De ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen had legio kansen nodig, maar kreeg in de slotfase van het duel loon na werken. Drie maal kwam een bal op de paal terecht. Voor leeg doel wist Anwar Tarfit vijf minuten voor tijd wel raak te schieten. Door de overwinning heeft RBC weer aansluiting weten te vinden met de middenmoot in de Derde Klasse A.

Bij RBC waren in de beginopstelling enkele wijzigingen aangebracht. Tarfit begon weer in de basis. Joey Tak begon vanaf de bank. Zijn plaats werd ingenomen door Gino Pieter. Sebastian Verhulst en Michiel Kuipers begonnen als rechtsback en linksback.

RBC begon sterk aan het duel. Tarfit schoot van afstand op de paal en niet veel later kopte Wesley van zundert eveneens op de paal. De ploeg uit Breskens moest zich in de beginfase vooral beperken tot verdedigen. Na de eerste aanvalsgolven werd het spel van RBC aanzienlijk zwakker. Breskens kreeg in de eerste helft ook twee goede kansen. Eerst kon doelman Thierry Aarts redding brengen en niet veel later wist Huub Schuit met een sliding een grote kans te voorkomen na een voorzet vanaf links. De Roosendalers kregen vlak voor rust nog een grote kans via Jovanni van Nijnatten, maar zijn rollertje was niet genoeg om de doelman te verschalken.

In de beginfase van de tweede helft werd het veldspel van RBC er niet veel beter op. Pas twintig minuten voor tijd voerde de Roosendaalse club het tempo flink op. Breskens kwam nog zelden voor het doel van Aarts. De ingevallen Tak viel goed in, en onderschepte meerdere aanvallen. Ook de eveneens ingevallen Maarten Schipper viel in positieve zin op. In een tijdsbestek van twintig minuten kreeg RBC legio kansen om de score te openen. De ingevallen Kevin van Andel leek een goede aanval af te ronden, maar zijn inzet belandde in de tribune. Tarfit zag zijn schot met links op de binnenkant van de paal belanden, nadat de keeper er met de vingertoppen nog aan kon zitten. Mujib Yaqoubi zag zijn achterwaartse kopbal net voor de lijn gered worden, en even later schoot hij na een goede aanval recht op de keeper. Een aantal gevaarlijke scrimmages voor de Zeeuwse goal leverde eveneens geen treffer op (zie foto).

Vijf minuten voor tijd was het wel raak. Van Andel gaf een voorzet vanaf links, waarna Yaqoubi de bal met een kopbal bij Tarfit kon krijgen die voor leeg doel wel raak schoot, 1-0. In de absolute slotfase kreeg de doelman van Breskens nog een rode kaart doordat hij buiten de zestien de bal met zijn handen aanraakte. RBC kwam in de laatste minuten niet meer in de problemen en stijgt zo naar de achtste plaats in de Derde Klasse A. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - Breskens 1-0 (0-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Sebastian Verhulst, Gino Pieter, Huub Schuit, Michiel Kuipers; Lars de Voogd, Mujib Yaqoubi, Jari Voeten (Joey Tak); Jovanni van Nijnatten (Kevin van Andel), Wesley van Zundert (Maarten Schipper), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 85' Anwar Tarfit 1-0

Scheidsrechter: M. van de Brink