Pupil van de Week: Finn van der Lee

20-10-2017

 

ROOSENDAAL - Na een bikkelharde training onder leiding van trainer Gijs Bogers, trof de “pupil van de week huisreporter” van RBC de gehele JO11-1 in de kleedkamer. Op zeer democratische wijze werd niemand minder dan Finn van der Lee, uit de velen gegadigden, geselecteerd als Pupil van de Week.

Finn van het bouwjaar 2007, zal zondag 22 oktober 2017, als de mannen van RBC de strijd aanbinden met Breskens, de stemming met zijn stralende aanwezigheid lekker oppeppen.

Finn had er zin en wilde gelijk beginnen met het diepte interview terwijl we nog in de kleedkamer waren. Daar vertelde hij dat hij gezellig met zijn papa Sander, mama Sandra en zijn zus Fenna in Standdaarbuiten woont. In Standdaarbuiten bij voetbalclub SVC begon de voetbalcarrièrre van deze aankomende voetbalgrootheid, bij de mini’s, waar hij naar eigen zeggen zijn mooiste voetbalmoment beleefde, namelijk een zeer bijzondere redding als keeper wanneer hij met een omhaal nog net een lange bal van de tegenstander van de doellijn af kon houden en zo, net als nu bij RBC vaak gebeurd, de held van de wedstrijd kon zijn.

Als hij later groot is wordt hij natuurlijk profvoetballer. En wel keeper bij Feyenoord, wat deze reporter een zeer goede keuze vindt, maar dat ter zijde. Bij RBC JO11-1 is hij één van de twee zeer gewaarde keepers. Finn is als keeper een koele kikker met Ed de Goey-achtige reflexen. Ja die De Goey was lang, lang, lang en nog eens lang geleden de keeper van Feyenoord.

Voordat Finn bij Feyenoord zal gaan voetballen speelt hij nog even bij RBC, dat vindt hij een leuke club. Toen hem gevraagd werd waarom RBC dan leuk is, antwoordde hij vanuit z’n hart en zei: "Ik heb een leuk team!" Prachtig toch!? Zijn antwoord op de vraag waarom hij fan is van Feyenoord, was een verrassend en wijs antwoord: "Ze hebben een goede jeugdopleiding en dat is leuker dan hoe ze het bij Barcelona doen, daar hebben ze gewoon veel geld."

Finn zit in groep 6 op De Aventurijn in Standdaarbuiten, bij Juf Denise, die hij boven alles vooral aardig vindt. Zijn lievelingsvak is rekenen.

Thuis kookt mama Sandra. Als het aan Finn ligt dan maakt zijn moeder het liefst elke dag macaroni of kippenpootjes die niemand anders lekkerder kan maken dan zij. Dus houdt u van deze gerechten, tegen een kleine vergoeding verklap ik het adres van de familie Van der Lee aan u.

Wij wensen Finn veel plezier zondag tussen de grote mannen van RBC.