RBC wint oefenduel met Cluzona

17-10-2017

WOUW - RBC heeft het oefenduel met Cluzona winnend weten af te sluiten. Op bezoek bij de club uit Wouw kwamen de Roosendalers nog wel achter, maar wonnen uiteindelijk met 3-5.

RBC speelde met een aantal normaliter reservespelers. In het doel mocht Alan Szymczyszyn zijn opwachting maken. Mike Schalk (twee wedstrijden disciplinair geschorst) begon in de basisopstelling evenals Michiel Kuipers. Bij Cluzona stonden ook een aantal reserves in het veld. Ruben Maas en Marcel van der Sloot begonnen wel vanaf de aftrap.

Binnen het kwartier kwam Cluzona op voorsprong. Een schot van Maas werd los gelaten door Szymczyszyn, waardoor de rebound tegen de touwen kon worden gewerkt. Tien minuten later werd de stand weer gelijk. Een mooie lob werd in het doel gewerkt door Lars de Voogd. Daarna ging het snel. Wesley van Zundert werd vrij voor de keeper gezet en schoot RBC op voorsprong. Drie minuten later kopte Jovanni van Nijnatten een rebound binnen voor leeg goal. Daarvoor schoot Mujib Yaqoubi nog op de buitenkant van de paal. Vlak voor rust kwam Cluzona weer terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken.

In de tweede helft wisselde Mathijssen voortdurend, waardoor ook Nicky Vromans, Gino Pieter, Kevin van Andel en Jari Voeten het veld betraden. De Roosendalers namen al snel in de tweede helft verder afstand van de thuisploeg via een goal van Anwar Tarfit. In de slotfase scoorde Van Nijnatten nog met een lob in de verre hoek, Cluzona had daarvoor ook al haar derde goal gemaakt van de avond.

Cluzona - RBC 3-5 (2-3)

Opstelling RBC: Alan Szymczyszyn; Mike Schalk, Huub Schuit (Maarten Schipper), Joey Tak (Gino Pieter), Michiel Kuipers; Sebastian Verhulst, Lars de Voogd (Jari Voeten), Mujib Yaqoubi (Nicky Vromans); Jovanni van Nijnatten, Wesley van Zundert, Anwar Tarfit (Kevin van Andel)

Scoreverloop: 14' teg. 1-0; 24' Lars de Voogd 1-1; 27' Wesley van Zundert 1-2; 30' Jovanni van Nijnatten 1-3; 38' teg. 2-3; 50' Anwar Tarfit 2-4; 71' teg. 3-4; 43' Jovanni van Nijnatten 3-5

Scheidsrechter: J. Brummer