Twee thuiswedstrijden voor RBC

13-10-2017

 

ROOSENDAAL - Voor RBC staan er de komende competitiewedstrijden twee thuisduels op het programma. Aanstaande zondag is Groen Wit de tegenstander, een week later volgt Breskens.

Groen Wit is voor RBC een onbekende tegenstander. Nog nooit kruisten de twee clubs de degens met elkaar. Groen Wit werd in 1932 in het toenmalige Princenhage opgericht en speelt nog steeds in de inmiddels door Breda ingelijfde wijk. De bekendste speler die de club heeft voortgebracht is oud international en -bondscoach Kees Rijvers. Het hoogste niveau waarop Groen Wit ooit acteerde was de 2e klasse. De Bredanaars speelden daar slechts een jaar. Dat was in het seizoen 2013-2014. 

Vorige week speelde Groen Wit 3-3 gelijk in de derby tegen UVV '40 en staat momenteel op de vijfde plaats met vijf punten. RBC heeft twee punten minder en bevindt zich op de negende plek, in de gevarenzone zoals een regionaal dagblad vorige week schreef. Om daar uit te geraken gaat RBC weer op jacht naar drie punten. Dat gaan de oranje-witten doen zonder de geschorste Anwar Tarfit.

RBC - Groen Wit staat onder leiding van scheidsrechter Gidion Tunders. De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa voor € 3. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. De Pupil van de Week bij deze wedstrijd is Jopie Cas.