Pupil van de Week: Jopie Cas

11-10-2017

 

ROOSENDAAL - Wanneer zondag 15 oktober ons 1e elftal de strijd aanbindt met Groen Wit, is niemand minder dan Jopie Cas onze Pupil van de Week. Onze doorgewinterde sportverslaggever kreeg na afloop van een pittige training door de trainers Edwin Spitters en Michael Minnebach in het Herstaco stadion, een van de zeldzame kansen dit aanstormend talent te treffen voor een diepte interview.

Jopie speelt in de JO11-1 van onze mooie club RBC. Daar staat hij regelmatig opgesteld als spits, zelf vindt hij dat een positie op het middenveld het meest voor hem is weggelegd, maar je zal Jopie hier zeker niet over horen klagen. Het mooiste moment in zijn voetbalcarrière was een omhaal in de kruising in een wedstrijd met zijn vorige club TVC Breda tegen Baronie, ongeveer net zoals we van heeeeeel lang geleden kennen, toen Oranje nog topvoetballers had zoals Van Basten.

Later als hij nog groter is hoopt hij bij z'n favoriete club Barça te spelen en net zo goed te worden als zij idool Neymar, waar hij graag naar kijkt om zijn trucjes af te kijken.

Jopie is van het bouwjaar 2007, zit in groep 7 van De Boomgaard in Breda bij juf Francy-Jean, die in ieder geval een mooie naam heeft, maar volgens Jopie vooral leuk is. Op school mag hij graag rekenen. Dat is handig voor later als hij als topvoetballer al zijn geld moet tellen. Zijn lievelingseten is zeer verassend, maar goed gekozen: bami soep zonder sambal. Een culinair hoogstandje in huize Cas. De vader van Jopie heet Louis en zijn moeder Rowena. Deze mazzelaar heeft maar liefst drie zussen, Janelle, Gigi en Sophia. Een gezellige boel daar in Breda.

Wij wensen Jopie veel plezier zondag tussen de grote mannen van RBC, die ons volgens Jopie niet teleur zullen stellen. Daar sluiten wij ons tot slot graag bij aan.