RBC uit het bekertoernooi

19-09-2017

VLISSINGEN - RBC is er niet in geslaagd om de volgende ronde van de beker te bereiken. Op bezoek bij Walcheren verloor de Roosendaalse club met 3-0. De laatste tien minuten moest RBC noodgedwongen met tien man verder, aangezien Randy Elst geblesseerd uitviel. Trainer-coach Danny Mathijssen kon niet beschikken over Sebastian Verhulst en Kevin van Andel.

Het bekerduel werd afgewerkt op het kunstgrasveld dat in zeer slechte conditie was. Ondanks de nederlaag kreeg RBC genoeg mogelijkheden om de winst naar zich toe trekken. Drie maal werd de keeper gepasseerd, maar even zo vaak werd de bal van de doellijn gered.

De Roosendalers openden sterk. Anwar Tarfit zag een schot voorlangs gaan en niet veel later leek Mujib Yaqoubi RBC op voorsprong te zetten. De goed spelende middenvelder zag zijn lob echter van de doellijn gehaald worden. De thuisploeg moest het vooral van tegenaanvallen hebben. In de counter kregen zij gedurende de eerste helft twee goede kansen. Eenmaal ging een schot voorlangs en de tweede counter eindigde met een schot hoog over het doel. RBC was in de eerste helft nog gevaarlijk met een kopbal van Huub Schuit die net over zeilde, Randy Elst zag zijn schot uit het doel getikt worden en Jari Voeten omspeelde de doelman, maar zijn schuiver werd ook van de lijn gehaald. Daarvoor zag de ingevallen Jovanni van Nijnatten zijn schot van de lijn gehaald worden.

Vlak voor rust moest RBC wel een tegentreffer slikken. De Roosendalers verloren veelvuldig de tweede bal bij een corner, wat net voor het rustsignaal fataal werd. De meeste spelers bleven hangen en een opkomende speler van Walcheren kon vanaf links op doelman Jeremy Troost af. Zijn schot ging in de korte hoek in het doel, 1-0.

In de tweede helft voerde RBC het tempo op. Tarfit zag opnieuw een schot voorlangs gaan. Een fout in de verdediging zorgde er echter voor dat de Roosendalers tegen een 2-0 achterstand aan moesten kijken. Gino Pieter wilde met de bal aan de voet het middenveld inlopen, maar liep tegen een tegenstander op die meteen een medespeler vrij voor Troost kon zetten, 2-0.

RBC voerde de druk nog verder op, maar er werden spelers gedurende de tweede helft naar de kant gehaald uit voorzorg. Wesley van Zundert moest al vroeg in de eerste helft van het veld af, aangezien hij door zijn enkel ging na een charge van een Zeeuwse speler. Yaqoubi werd ook uit voorzorg naar de kant gehaald. "Ik had al last van mijn hamstring, dus ik ging er voor de zekerheid uit." Joey Tak was in de rust ook al gewisseld. Tien minuten voor tijd moest ook Elst vervangen worden, maar aangezien trainer-coach Mathijssen al door zijn wissels heen was speelde RBC verder met tien man.

Uit een vrije trap schoot Voeten nog op de paal, maar het was Walcheren dat de voorsprong verder uitbreidde. Vanuit een hoekschop werd raak geknikt, 3-0. Door de nederlaag is RBC uit het bekertoernooi en kan het zich gaan opmaken voor de competitiestart.

Walcheren - RBC 3-0 (1-0)

Opstelling RBC: Jeremy Troost; Gino Pieter, Huub Schuit, Joey Tak (Mike Schalk), Nicky Vromans; Lars de Voogd, Mujib Yaqoubi (Michiel Kuipers), Randy Elst; Wesley van Zundert (Jovanni van Nijnatten), Jari Voeten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 1-0 teg., 2-0 teg., 3-0 teg.

Scheidsrechter: C.Q. Saaman