Eerste finale van dit seizoen

15-09-2017

 

ROOSENDAAL - Hoewel het seizoen nog maar net is begonnen, staat er voor RBC al een eerste finale op het programma. In Vlissingen zal RBC moeten gaan winnen van Walcheren om zich te kwalificeren voor de tweede ronde van de districtsbeker.

Zowel Walcheren als RBC wonnen allebei hun groepswedstrijden van VIVOO en DVO '60 en hebben exact hetzelfde doelsaldo, 13 voor en 1 tegen. Omdat het de laatste groepswedstrijd is, moet er dus een winnaar uit het duel komen alsof het een knock-out duel betreft. Indien de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, volgt er een beslissingswedstrijd op neutraal terrein.

Walcheren is van oorsprong een zondagvereniging, maar de club stapte in 2012 over naar het zaterdagvoetbal. In het eerste seizoen promoveerde Walcheren naar de 3e klasse en daarin komt het nog steeds uit. Vorig seizoen redde de club zich via de nacompetitie van degradatie. Een dergelijk scenario wil Walcheren deze voetbaljaargang voorkomen en versterkte zich daarom met drie ervaren krachten: Etiënne Mallie van Vlissingen, Maarten van Rosevelt van GOES en Len Eversdijk van Terneuzense Boys.

Walcheren en RBC trappen af om 17.00 uur. Scheidsrechter is de heer Schot.