RBC JO9-2 kent goede start van nieuw seizoen

15-09-2017

 

ROOSENDAAL - RBC JO9-2 is het nieuwe seizoen goed begonnen. Een verslag van Nathalie Goossens:

RBC JO9-2 bestaat dit seizoen uit de volgende toppers: Kean, Delco, Imran, Givano, Anis, Zakaria en Tim.

De jongens van RBC JO9-2 mochten 27 augustus voor het eerst aantreden op het Jens Toornstra toernooi in Alphen aan de Rijn. Doordat er nog 2 jongens met vakantie waren zijn Daan en Nigel deze dag meegegaan. Bedankt jongens! Het was voor het eerst dat er gevoetbald werd volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB. RBC ging voortvarend van start en won al zijn wedstrijden. Ze werden hierdoor 1e in hun poule en de eerste beker van het seizoen 2017-2018 is binnen.

Op 2 september werd er gevoetbald voor de beker tegen Roosendaal JO9-2. Het team was compleet en de boys zagen er schitterend uit in de nieuwe tenues. Het was even wennen aan elkaar en aan het kleinere veld maar al snel werden er mooie acties gemaakt waardoor de doelpunten elkaar snel opvolgde. De einduitslag was 2-19 voor RBC. Er waren zeker verbeterpunten maar eerst samen genieten van de overwinning.

Alliance JO9-1 was uit de bekerpoule gehaald en elders ingedeeld. We waren daarom beide afgelopen zaterdag vrij en konden vriendschappelijk tegen elkaar spelen in het stadion. RBC begon sterk en het was meteen duidelijk waar ze op getraind hadden; overspelen! Hierdoor stond het al snel 2-0 voor RBC en dit liep de eerste helft nog op naar 4-0. In de tweede helft ging RBC verder met waar het gebleven was. Scoren en samenspelen. De eindstand was 11-2 in het voordeel van RBC.

Morgen wacht de wedstrijd tegen BSC voor de beker.