RBC pakt ook WDS '19

27-08-2017

 

ROOSENDAAL - RBC heeft ook het tweede oefenduel in augustus om weten te zetten in winst. De Roosendalers waren met 7-3 te sterk voor WDS '19. Vooral de laatste twintig minuten denderde de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen over de club uit Breda heen.

Bij RBC ontbraken doelman Jeremy Troost en linksback Nicky Vromans. Rechtsback Maarten Schipper bleef de gehele wedstrijd op de bank. Wesley van Zundert begon in de punt.

Net als vorige week kwam RBC al vrij vroeg op achterstand door een eigen fout. Via de linkerkant kwam WDS '19 het strafschopgebied binnen en Gino Pieter kon de bal niet wegwerken, waarna de bal simpel binnen werd getikt. Van Zundert kreeg daarna de mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de aanvaller schoot op de benen van de keeper. Jari Voeten had wel meer succes. Een voorzet van Kevin van Andel kopte hij binnen, 1-1. Hierna kreeg RBC via Van Zundert weer een kans, maar zijn kopbal ging voorlangs.

Na ruim twintig minuten werd de verdediging van RBC opnieuw verrast door de gebroeders Avci en weer keek RBC tegen een achterstand aan. Beide broers maakten het de verdediging van RBC zo'n 65 minuten knap lastig.

In de tweede helft werden enkele wijzigingen toegepast. Randy Elst, Muijib Yaqoubi, Huub Schuit en Anwar Tarfit betraden het veld. Vijf minuten na de pauze stond de stand weer gelijk. Randy Elst zag een vrije trap gepromoveerd worden tot goal. Vijf minuten later keek RBC echter alweer tegen een achterstand aan. Dit keer werd doelman Thierry Aarts geklopt, die een paar minuten daarvoor al een cruciale redding had op een inzet van WDS '19.

Na de 2-3 nam RBC definitief het heft in handen. De Roosendalers voerden het tempo op en waren conditioneel een stuk sterker. De combinaties die in de eerste 65 minuten niet lukten kwamen nu wel goed tot stand. Na ruim zestig minuten kon Jovanni van Nijnatten scoren en twee minuten later zette Mujib Yaqoubi RBC voor de eerste maal op voorsprong. De middenvelder werd op maat bediend door Elst, waarna Yaqoubi de bal handig onder de uitkomende keeper schoof.

Daarna liep RBC snel uit. Elst wist Tarfit te bereiken die ook zijn naam op het scorebord bracht. Daarna was het de beurt aan Van Andel die eerst aan de rechterkant doorbrak en diagonaal in de verre hoek de stand naar 6-3 bracht en in de slotseconden kon Elst dwars door de verdediging heen komen en bood Van Andel een niet te missen kans, 7-3.

RBC - WDS '19 7-3 (1-2)

Opstelling RBC: Alan Szymczyszyn (Thierry Aarts); Mike Schalk, Gino Pieter (Huub Schuit), Joey Tak, Michiel Kuipers; Sebastian Verhulst (Lars de Voogd), Jari Voeten (Anwar Tarfit), Lars de Voogd (Mujib Yaqoubi); Jovanni van Nijnatten, Wesley van Zundert (Randy Elst), Kevin van Andel

Scoreverloop: 3' Bayram Avci 0-1; 11' Jari Voeten 1-1; 22' Bayram Avci 1-2; 49' Randy Elst 2-2; 55' Abdul Avci 2-3; 62' Jovanni van Nijnatten 3-3; 64' Mujib Yaqoubi 4-3; 73' Anwar Tarfit 5-3; 81' Kevin van Andel 6-3; 90' Kevin van Andel 7-3

Scheidsrechter: J. Brummer

Aantal toeschouwers: 65