RBC vecht zich in laatste adem naar gelijkspel in Kruisland

06-07-2017

KRUISLAND - RBC heeft vanavond haar visitekaartje afgegeven op bezoek bij SC Kruisland. De Roosendalers gaven goed weerstand tegen de titelkandidaat van de tweede klasse, wat beloond werd met een 2-2 gelijkspel.

RBC's trainer-coach Danny Mathijssen kon deze wedstrijd weer beschikken over aanvoerder Lars de Voogd. Hij begon gelijk in de basis en maakte negentig minuten vol. "Pff, ik dacht ik speel een minuut of vijftig. Ik heb de hele week op het strand gelegen. Ik kon gelijk negentig minuten aan de bak tegen een zware tegenstander." Niet alleen De Voogd zat er na de wedstrijd doorheen, maar meerdere spelers liepen tegen het einde van de wedstrijd op hun laatste benen en waren blij met het eindsignaal.

Vanaf de eerste minuut werd RBC meteen onder druk gezet. Met veel lopende mensen en snel positiespel werden de oranje-witten naar achteren gedrukt. De Roosendalers beperkten zich in het eerste kwartier tot de counter. Na de eerste aanvalsgolven van de gastheer kwam RBC steeds beter in de wedstrijd. De Roosendalers ontplooiden een aantal goede aanvallen, waar Randy Elst het dichtst bij een treffer was. Vanaf de zestien zag hij zijn geplaatste schot net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen.

Halverwege de eerste helft kwam Kruisland op voorsprong. Uit een vrije trap vanaf de linkerkant kon een speler van de thuisploeg geheel vrijstaand de bal achter doelman Thierry Aarts koppen. Niet veel later ontsnapte een aanvaller aan de buitenspelval en verdubbelde in de korte hoek de score, 2-0. Even leek RBC op kraken te staan toen Kruisland een aantal goede kansen kreeg, waaronder een bal die in vrijstaande positie net over de lat werd gekopt. Vlak voor rust kreeg Wesley van Zundert nog een kans op de aansluitingstreffer. Een afgeslagen corner werd opgepikt door de aanvaller die zijn kans uit de kruising getikt zag worden.

In de tweede helft moest Mathijssen een aantal noodgedwongen wissels toepassen. Waar Kruisland een bijna volledig nieuw elftal kon inbrengen, had de trainer-coach van RBC vrijwel niemand meer op de bank zitten. Mike Schalk was al vroeg in de wedstrijd uitgevallen met een enkelblessure, maar ook Van Zundert moest na de eerste helft verstek laten gaan door een kwetsuur.

RBC kwam ondanks de personele tegenvallers al vrij vroeg in de tweede helft terug in de wedstrijd. Elst wist met een fantastische bal Anwar Tarfit vrij voor de keeper te krijgen die zijn inzet in de verre hoek gepromoveerd zag worden tot de aansluitingstreffer. Gedurende de wedstrijd ontstond er steeds meer een gevecht tussen twee teams die de winst naar zich toe wilden halen. "Die van mij willen nog winnen, ze zetten nog gewoon druk naar voren," zo liet een opgetogen Mathijssen zich ontvallen over zijn elftal halverwege de tweede helft. Ondanks de goede weerstand van RBC leek Kruisland het duel te gaan beslissen. Een inzet van Kruisland werd goed gestopt door Aarts en de rebound werd door Sven van Son van de lijn gehaald. Bij RBC leken de personele problemen zich naar het einde toe steeds meer op te stapelen. Tak kreeg kramp, Nicky Vromans leek ook op kraken te staan en Elst riep naar de kant ook niet meer verder te kunnen.

Tien minuten voor tijd werd het harde werk beloond. Elst kwam alleen voor de doelman en bracht de score naar 2-2. Ook na de 2-2 probeerde RBC de winst nog binnen te halen. Aan de linkerkant perste Vromans nog een aantal solo-acties eruit, maar echt grote kansen ontstonden er niet meer. Een aantal corners van RBC-kant leverde uiteindelijk niets op. Trainer-coach Mathijssen was tevreden na afloop: "Zeker tevreden met de uitslag en het vertoonde spel. We moeten alleen nog fit worden." (Foto: Arthur Verbraak)

SC Kruisland - RBC 2-2 (2-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Sven van Son), Huub Schuit (Michiel Kuipers), Joey Tak, Nicky Vromans; Lars de Voogd, Gino Pieter, Randy Elst; Anwar Tarfit, Wesley van Zundert (Jovanni van Nijnatten), Mujib Yaqoubi

Scoreverloop: 1-0 teg., 2-0 teg., 2-1 Anwar Tarfit, 2-2 Randy Elst

Scheidsrechter: J. Brummer