RBC heeft geen problemen met Kapelle

29-06-2017

 

KAPELLE - RBC heeft haar eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op bezoek bij zaterdag derdeklasser Kapelle werd het 1-5 voor de ploeg van trainer-coach Danny Mathijssen.

Veel van alle nieuwelingen waren present. Alleen Carlos Alberto Fernando ontbrak. Hij zal ook niet meer terugkeren. Hij blijft waarschijnlijk toch in Duitsland. Maarten Schipper bleef nog aan de kant, evenals Kevin van Andel en Jari Voeten. Lars de Voogd was ook afwezig.

RBC liet Kapelle in de eerste helft het spel maken en ving de thuisploeg op bij de middenlijn. De Roosendalers hadden nog maar weinig de bal gehad, maar konden na enkele minuten al wel de score openen. Gino Pieter kwam opzetten vanuit het middenveld, leek de bal te verliezen, maar schoot uit tweede instantie alsnog hard raak, 0-1.

Kapelle liet wel aardige combinaties op de mat zien, maar kwam maar zelden voor de goal van Alan Szymczyszyn. Eén keer moest de doelman een redding brengen op een schot vanuit de tweede lijn.

Op het middenveld viel naast de sterke Pieter ook Randy Elst op. De van DOSKO overgekomen aanvallende middenvelder strooide met steekpasses. Een van die passes bracht Mujib Yaqoubi alleen voor de keeper, maar zijn inzet werd gepareerd. Vlak voor rust kwam RBC op een 0-2 voorsprong toen er miscommunicatie ontstond tussen de doelman van Kapelle en een verdediger. De bal werd vakkundig opgepikt door Anwar Tarfit die zijn naam op het scorebord bracht.

In de tweede helft kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd toen een voorzet door Pieter in eigen doel werd gewerkt. Na de aansluitingstreffer nam RBC de regie volledig in handen. Kapelle werd steeds verder naar achteren gedrukt. Uit een van de spaarzame aanvallen van de thuisploeg nam RBC via Jovanni van Nijnatten de bal over die Wesley van Zundert lanceerde. De spits bracht de score naar 1-3. De 1-4 kwam op naam van Mike Schalk die goed doorliep op de keeper. De goalie schoot de bal tegen de aanstormende Schalk aan, wat hem prompt een doelpunt opleverde (zie foto).

In de absolute slotfase kwam ook nieuweling Mujib Yaqoubi tot scoren. Schalk gaf een uitstekende voorzet op de van BSC overgekomen speler die met een kopbal de eindstand op 1-5 bepaalde. (Foto: Arthur Verbraak)

Kapelle - RBC 1-5 (0-2)

Opstelling RBC: Alan Szymcyszyn (Jeremy Troost); Sebastian Verhulst (Mike Schalk), Joey Tak, Huub Schuit, Michiel Kuipers (Nicky Vromans); Gino Pieter, Mujib Yaqoubi (Sven van Son), Randy Elst (Michiel Kuipers); Jovanni van Nijnatten (Mujib Yaqoubi), Wesley van Zundert (Jovanni van Nijnatten), Anwar Tarfit.

Scoreverloop: 0-1 Gino Pieter; 0-2 Anwar Tarfit; 1-2 e.d. Gino Pieter; 1-3 Wesley van Zundert; 1-4 Mike Schalk; 1-5 Mujib Yaqoubi.