RBC JO9 kampioen en bekerwinnaar

20-06-2017

ROOSENDAAL - RBC JO9 sloot de eerste seizoenshelft af als winterkampioen en had de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. Een verslag over de tweede seizoenshelft door Willy Heeren:

RBC heeft de 1e seizoenshelft afgesloten als winterkampioen. Na de winterstop is daarna een spannende strijd begonnen tussen RBC JO9 en Unitas ’30. RBC JO9 mocht geen punten verspelen, anders zou Unitas ’30 de koppositie in hoofdklasse overnemen.

Op de laatste competitiespeeldag, zaterdag 6 mei 2017, was RBC JO9 zeker van het kampioenschap. Het team moet HVV '24 verslaan om kampioen te worden. RBC wint deze wedstrijd met 7-0. Het kampioenschap is uitbundig gevierd met luid gejuich, mooie bekers en medailles, een kampioensschaal, taart en kinderchampagne, kampioenshirt, frietjes en een bezoek aan de Voetbal Experience.

12-04-2017 PSV FUNdament O9 - RBC JO9-1 12-5

RBC JO9 heeft de 2e seizoenshelft 4 toernooien gespeeld. 24 april het eigen RBC toernooi met de Feyenoord partners, op 13 mei 2017 het toernooi bij Roosendaal (RBC 2e), op 20 mei 2017 toernooi Wilhelmina (RBC 2e) in Den Bosch en als afsluiting het Feyenoord partner toernooi in De Kuip. RBC JO9 wordt 7e van de 15 teams en de boys weten te winnen van SC Feyenoord.

Ook boeken de jongens goede resultaten bij de wedstrijden voor de strijd om de beker:
17-04-2017 RBC JO9-1 - Unitas '30 JO9-2 5-0
14-05-2017 Unitas '30 JO9-1 - RBC JO9-1 2-2
10-06-2017 RBC JO9-1 - Vlissingen JO9-1 5-1

Ook in de strijd om de beker tussen RBC en Unitas ’30 is het spannend. RBC komt de eerste helft op
voorsprong en gaat met een ruststand van 0-2 de kleedkamer in. De 2e helft wordt Unitas ’30 steeds sterker
en ruim in de blessuretijd scoort Unitas ’30 2-2. De halve finale van de bekerwedstrijd wordt uiteindelijk
beslist via penalty’s. RBC wint! Wat volgt is een enorme ontlading bij het team na deze spannende halve
finale. De jongens staan zingend onder de douche.

Op zaterdag 10 juni 2017 staat RBC in de finale tegen Vlissingen op het sportpark in Klundert. Eerst komt
Vlissingen voor met een prachtig afstandsschot hoog in het doel. Onhoudbaar voor waarschijnlijk elke
keeper. Nadat onze jongens zijn wakker geschud door dit doelpunt, gaan de jongens extra aan de bak om
deze achterstand zo snel mogelijk weg te werken. RBC gaat met 2-1 de rust in, waarna in de 2e helft winnend
wordt afgesloten met 5-1. Hierna ontvangen de jongens een mooie beker en medailles van de KNVB en de
supportersverenging RBC.

De spelers van RBC JO9-1 2016/2017 bedanken de trainer Gommy Nooijens, teammanager Willy Heeren, assistent
trainer Ardi Huijbregts, alle medewerkers en bestuur van RBC, sponsors van JO9 en sponsors van de voetbalacademie, scheidsrechters, ouders van spelers voor hun
inzet en support het gehele seizoen, Nicole Huijbregts en Arthur Verbraak voor de vele foto’s en beeldmateriaal, de supporters tijdens de wedstrijden en alle andere
mensen die het mogelijk hebben gemaakt voor deze jongens om zo een mooi jaar te beleven.