Twee jeugdspelers naar selectie

03-06-2017

 

ROOSENDAAL - De selectie van RBC zal volgend seizoen worden aangevuld met twee spelers die doorstromen vanuit de jeugd. Het zijn de 18-jarige doelman Alan Szymczyszyn en de 18-jarige verdediger Michiel Kuipers.

Alan Szymczyszyn (spreek uit als 'Sumtsjusun') kwam op 8-jarige leeftijd vanuit Polen naar Nederland en Roosendaal. Szymczyszyn begon met voetballen bij DVO '60 en doorliep daar bijna de gehele jeugdopleiding. Nadat hij bij DVO '60 gestopt was, belandde hij via Future Talents in Etten-Leur bij Internos. Daar speelde hij afgelopen seizoen in JO19-1. "Ik had het bij Internos goed naar mijn zin, maar ik wilde toch wel weer graag naar een club in eigen stad," aldus de Poolse Roosendaler. En omdat RBC op zoek was naar een keeper mag Szymczyszyn volgend seizoen zijn opwachting maken in het Herstaco Stadion.

Dat Herstaco Stadion heeft voor Michiel Kuipers inmiddels geen geheimen meer. Op 3-jarige leeftijd liep hij samen met zijn opa het stadion binnen om RBC met 4-2 te zien winnen van Feyenoord. Al snel kreeg hij een seizoenkaart en sloeg geen thuiswedstrijd van zijn club over. Zelf voetbalde hij ook en als eerstejaars A-junior debuteerde hij in het 1e elftal van Alliance in de 3e klasse. Toch gaf hij vorig seizoen de voorkeur aan een opleidingsplaats in de RBC Voetbal Academie bij JO19. Nadat hij gewend was aan het hogere niveau, ontwikkelde hij zich steeds beter, wat uiteindelijk resulteerde in vijf invalbeurten bij het 1e elftal. "Ik verwacht dat ik ook komend seizoen weer heel veel zal leren en als de trainer een beroep op me doet, zal ik er staan," aldus Kuipers.

Hoofdtrainer Danny Mathijssen heeft met deze twee spelers erbij zijn selectie voor komend seizoen compleet.