RBC kroont zich tot kampioen 4e klasse B

14-05-2017

ROOSENDAAL - RBC heeft vanmiddag het kampioenschap in de 4e klasse B gepakt. Na het debacle van vorige week tegen Schijf (2-1 verlies) werd vanmiddag wel de felbegeerde winst behaald tegen HSC '28: 4-0.

Hoofdtrainer Danny Mathijssen moest enkele noodgedwongen wijzigingen toepassen ten opzichte van vorige week. In eerste instantie was het de bedoeling dat Kevin van Andel zou starten, maar de buitenspeler was toch te geblesseerd om te starten. Jari Voeten begon in zijn plaats. Ramon Krijnen kon ook niet aan de aftrap verschijnen in verband met een opgelopen schorsing tegen Schijf. Dennis Wilting nam zijn plek over.

RBC had het gehele duel weinig te duchten van HSC '28, dat maar liefst 7 basisspelers op de bank hield. De ploeg uit Heerle is namelijk veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om in de 4e klasse B te blijven. De Roosendalers kregen enkele kansen, maar het was Anwar Tarfit die na twintig minuten de score opende. De buitenspeler werd aangespeeld door Thom van Unen, waarna hij zijn tegenstander uitkapte en de bal diagonaal tegen de touwen werkte. Jovanni van Nijnatten leek RBC op 2-0 te zetten, maar een lob ging net voorlangs.

Na een goede uitbraak werd Tarfit gelanceerd op de rechterflank, behield goed het overzicht en stelde aanvoerder Lars de Voogd in staat om de 2-0 te maken. In de tweede helft reeg RBC de kansen aaneen. Vooral Van Nijnatten had zijn dag niet. De 19-jarige aanvaller kreeg meerdere kansen, maar een doelpunt was niet aan hem besteed. De Voogd was wel trefzeker met het hoofd via een corner. "Ja, ik scoor al niet vaak en twee keer in de kampioenswedstrijd is wel speciaal," zo liet hij na afloop weten. De ingevallen Zajko Skobalj maakte er tegen het einde ook nog 4-0 van.

In de slotfase kregen doelman Thierry Aarts en aanvaller Tarfit beide een publiekswissel. Aarts werd in de blessuretijd gewisseld ten faveure van Yoeri van Ham en Tarfit - die dit seizoen erg belangrijk was - mocht ook onder luid applaus het veld verlaten.

Door de overwinning van RBC keert het volgend seizoen na 97 jaar terug in de 3e klasse. (Foto: Johan Wouters; klik hier voor de foto's van Arthur Verbraak en Ad Paantjens)

RBC - HSC '28 4-0 (2-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts (Yoeri van Ham); Mike Schalk, Gino Pieter, Joey Tak, Dennis Wilting (Zajko Skobalj); Lars de Voogd, Thom van Unen, Sebastian Verhulst; Jovanni van Nijnatten, Jari Voeten, Anwar Tarfit (Rick Santbergen)

Scoreverloop: 20' Anwar Tarfit 1-0; 37' Lars de Voogd 2-0; 59' Lars de Voogd 3-0; 79' Zajko Skobalj 4-0.

Scheidsrechter: G.G.A.J. de Kort