Beslissing valt op laatste speeldag

11-05-2017

 

ROOSENDAAL - Door de nederlaag van RBC afgelopen zondag zal pas op de laatste speeldag duidelijk worden wie zich tot kampioen van de 4e klasse B mag laten kronen. RBC speelt in het eigen Herstaco Stadion tegen HSC '28 en pakt bij winst de titel.

Hoewel koploper RBC al 62 punten heeft, valt de beslissing toch pas aanstaande zondag. Dat komt omdat stadgenoot Alliance gedurende het gehele seizoen netjes in het spoor van RBC is gebleven. De twee Roosendaalse clubs steken met kop en schouders uit boven de rest en lieten allebei slechts sporadisch wat punten liggen links en rechts.

Ook voor de tegenstander van RBC is het een belangrijke wedstrijd. Afgelopen zondag verloor HSC '28 bij het reeds gedegradeerde BVV '63 en moet daarom winnen om de nacompetitie voor degradatie naar de 5e klasse te ontlopen. En zelfs dan is het nog afhankelijk van de resultaten van NSV en DEVO.

In het verleden boekte RBC prima resultaten tegen HSC '28. Vorig seizoen won RBC met 3-1, het jaar daarvoor met 4-0. De heenwedstrijd in de eerste seizoenshelft werd door RBC met 1-2 gewonnen. In een tumultueus duel kroonde Anwar Tarfit de oranje-witten met twee goals tot winterkampioen.

De selectie van hoofdtrainer Danny Mathijssen ziet uit naar het duel in de wetenschap dat ze een uistekend seizoen kunnen bekronen met een directe promotie. De mannen hopen op een grote opkomst van het publiek en steun van de fans. Het bestuur zet in het kader van Moederdag de poorten van het Herstaco Stadion wagenwijd open voor alle moeders.

De aftrap in het Herstaco Stadion is om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter De Kort. Pupil van de Week is Floris Kollen. De wedstrijdbal is geschonken door een anonieme supporter op de Zuidtribune. Wedstrijdtickets kosten € 3 en zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Herstaco Stadion. RBC SeizoenClubCard houders, en dus ook alle moeders, hebben gratis toegang.

Tenslotte aan eenieder die met de auto komt: denk aan het parkeerverbod in de Industriestraat. De Politie heeft het handhavingsbeleid in dit deel van de stad verscherpt. Een boete voor foutief parkeren bedraagt € 90.