Voorbeschouwing VVR - RBC door trainer Erwin van der Woerdt

20-09-2013

 

Wat was ik ziek van ons gelijke spel tegen Gloria UC. Dat teleurstellende gevoel is bij mij pas weggeëbd nadat we weer gespeeld hadden afgelopen dinsdag. We hadden zondag na de 1e helft al 4-0 voor moeten staan, speelden heel erg goed, zaten er kort op, creëerden grote kansen, hadden een paar prima schoten, maar we beloonden onszelf en het grote aantal gekomen fans niet. Misten wederom een penalty, waarbij Ivo Vergouwen geblesseerd raakte, en na dat hele goede half uur zakte het niveau al wat terug en kregen we twee counters om de oren. In de rust heb ik aangegeven dat dit een gemiste kans was. Het publiek had op de banken kunnen staan, maar nu ontstond er gemor bij het publiek over de gemiste kansen en de tegenstander bleef erin geloven dat er wat te halen viel. De twee counters waren ook een waarschuwing dat we niet te makkelijk mochten denken en dat hoe goed je ook speelt, je altijd een goal tegen kan krijgen. Er moest dus een tandje bij de 2e helft. Maar in plaats van dat wij een tandje erbij deden, deed Gloria UC het en wij lieten het gebeuren en zijn niet meer in de wedstrijd geweest. Ruimtes werden te groot tussen de linies, we kwamen niet in het duel en belangrijkste oorzaak, we voetbalden niet meer, maar gingen steeds meer de lange bal spelen. En omdat er geen aansluiting was, kwam die weer net zo snel terug. Gelukkig kwamen we nog terug tot 2-2 nadat we 1-2 achter waren gekomen. Maar dit had ons niet mogen gebeuren. Twee verliespunten laten liggen tegen deze tegenstander.

Dinsdag voor de wedstrijd tegen Rimboe hebben we een teambespreking gehouden, waarbij we naar de oorzaak van de grote terugval hebben gesproken en hoe we dat in de toekomst beter kunnen en moeten doen. In de wedstrijd tegen Rimboe was het voetballend en in de duels weer een stuk beter.

Donderdag hebben we weer heel veel positiespellen gespeeld, met nadruk op bijsluiten bij de spitsen, scoren en omschakelmomenten. We moeten zondag weer vol aan de bak om weer drie punten binnen te slepen. We moeten dit echter nog steeds doen zonder Eric Lankers, die donderdag heel de training heeft meegedaan, flink spierpijn heeft gehad, maar geen reactie had op zijn knie. Moise Goncalves is nog herstellende van zijn gebroken middenvoetsbeentje, Joël van Meer traint nog niet mee door spin splits, Ivo Vergouwen ligt er nog uit met zijn lies en Wiebe de kok heeft een röntgenfoto laten nemen van zijn enkel,  nadat hij nog steeds veel last heeft van een schop op zijn enkel tegen HSC.

Al met al weer een bewogen week die we winnend moeten afsluiten in de jacht op de koplopers.

 

Erwin van der Woerdt