RBC heeft kampioenschap binnen handbereik

04-05-2017

 

ROOSENDAAL - Voorafgaand aan dit seizoen was de doelstelling duidelijk. RBC ging voor niets minder dan de titel. Aanstaande zondag kan die doelstelling omgezet worden in realiteit. Als RBC wint van Schijf is het kampioen en promoveren de oranje-witten naar de 3e klasse.

De tegenstander zal er waarschijnlijk echter alles aan doen om een kampioenschap van RBC te voorkomen. Schijf is namelijk met NSV, DEVO en HSC '28 nog in felle strijd verwikkeld om nacompetitie voor degradatie naar de 5e klasse te ontlopen. 

Hoofdtrainer Danny Mathijssen kan RBC op volle oorlogssterkte laten aantreden. Bovendien zullen zijn mannen gesteund worden door veel supporters. Het bestuur van RBC roept alle fans, leden en vrijwilligers op om massaal vanuit Roosendaal op de fiets, per auto of met de supportersbus naar Schijf af te reizen om RBC te ondersteunen en naar de overwinning te schreeuwen.

Zondag heeft RBC dus de mogelijkheid om de 3e klasse te bereiken. De laatste keer dat de oranje witten in deze klasse speelden is inmiddels 97 jaar geleden. In 1920 werd RBC, toen nog onder de naam Oranje Wit, ongeslagen kampioen van de 1e klasse van de Brabantsche Voetbalbond en promoveerde het naar de 3e klasse. Dit kampioenschap was het vijfde achtereenvolgende van de gouden generatie uit de jaren tien van de vorige eeuw. De mannen van Kalsdonk bereikten de 3e klasse acht jaar na de oprichting. Nu kan RBC vijf naar na de herstart wederom die klasse bereiken.

De wedstrijd tussen Schijf en RBC staat onder leiding van scheidsrechter Van Diesen. De aftrap op Sportpark De Zoek is om 14.30 uur.

Wordt RBC kampioen van de 4e klasse B en na 97 jaar opnieuw 3e klasser? Zondag staat het te gebeuren! Mocht RBC de titel pakken, dan worden spelers en begeleiders om 17.30 uur gehuldigd in het supporterscafé van het Herstaco Stadion en volgt een kampioensfeest. Hierbij zijn natuurlijk ook ex-spelers, -bestuursleden, -trainers, -jeugdspelers, -leden. -vrijwilligers en sponsoren van harte welkom om de banden met het hedendaagse RBC aan te halen.