RBC JO17 in Spanje

29-04-2017

 

ROOSENDAAL - Van 24 t/m 28 april verbleef RBC JO17 in Spanje voor het spelen van twee oefenwedstrijden. Een verslag van Ruud Bus:

Op maandag 24 april was het dan zover en gingen de boys van JO17 Europa in. Via Charleroi naar Alicante om van daaruit enkele dagen neer te strijken in het 5 sterren resort Melia Villaitana onder de rook van Benidorm. Het was ons aller Stijn Verheugt die als een ervaren manager buitenlandse reizen de nodige contacten had gelegd. Het zou de boys aan niets ontbreken. Stijn had hoog ingezet. Wat is RBC minder dan Schalke '04 welke ons voor waren geweest in dit resort? Het hotel had de boodschap begrepen. Super mooie kamers, een eigen RBC restaurant met bediening, een RBC massagekamer, een RBC ontmoetingsruimte, een RBC ontspanningsruimte. Voetbalvelden als biljartlakens. Stijn nogmaals dank voor het verzorgen van deze top reis.

Er stonden 5 trainingen en 2 wedstrijden op het programma. Op dinsdag de eerste wedstrijd tegen Elche. Het werd de mannen al snel duidelijk  dat er meer geleverd moest worden dan zomeravondvoetbal. Elche bleek een zeer bewegelijk team waarbij zelfs de wisselspelers niet op de bank zaten maar constant in beweging waren zoals je dit in de Primera Division ook ziet. Diep onder de indruk stond een ruststand van 5-1 op het Spaanse scorebord. Na de rust herpakten onze jongens zich en beperkten de einduitslag tot 6-2. Toch knap tegen een team dat doorgaans pas gas terug neemt als er minstens 10 doelpunten zijn gescoord. Een ervaring rijker en een illusie armer reden we weer terug naar het hotel. 

Echte RBC spelers weten dat het belangrijk is om je lichaam te verzorgen en een goede nachtrust te pakken om dergelijke voetbal kampen tot een succes te maken. Een sauna, een Turks stoombad en diverse zwembaden doen de rest.

Op donderdag stond de 2e wedstrijd op het programma tegen Hercules Alicante. In Alicante is het minder vanzelfsprekend dat er handen worden geschud dan in Elche, een voorstelronde was er dit keer niet. Geen slecht niveau maar een team dat speelde met het mes tussen de tanden en op verschillende manieren probeerde de arbiter te misleiden. De yellow en red card waren niet ver weg voor onze mannen. Helaas ook nu verlies, nu met 4-1 en dus uitgeschakeld in Europa.

Op vrijdag tijd voor ontspanning. Als bewijs van goed gedrag mochten de mannen een balletje slaan op de plaatselijke golfbaan. Vanwege de goede contacten kon dit ondanks de drescode in RBC kleding en bleef een rekening achterwege. 's Middags weer terug naar Roosendaal. Wat zou het mooi zijn als we volgend jaar de RBC sticker op het vliegtuig kunnen plakken om met een aantal teams af te reizen naar dit unieke voetbalcentrum. De mannen bedanken trainer Jack en teammanager Rik voor het mogelijk maken van deze fantastische reis. Is er dan geen enkele wanklank te melden voor deze reis ? Een keer was de vis koud en niet goed doorgebakken, het is het hotel vergeven  en hebben maar aangenomen dat het sushi was.