RBC kan kampioenschap ruiken na overwinning in Lepelstraat

30-04-2017

 

LEPELSTRAAT - RBC kan zich gaan opmaken voor het kampioenschap in de 4e klasse B. De ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen maakte geen fout op bezoek bij Lepelstraatse Boys (1-5 winst) en zag concurrent Alliance onderuit gaan bij Achtmaal (1-0 verlies).

RBC-hoofdtrainer Mathijssen had na het duel met BVV '63 (12-0 winst) weer een volledige selectie tot zijn beschikking. Voor het eerst sinds lange tijd stonden Kevin van Andel en Anwar Tarfit samen aan de aftrap. Ook Ramon Krijnen was weer present. Dennis Wilting begon als rechtsback.

De Roosendalers begonnen meteen fel aan het duel. Via Tarfit en Van Andel kwam RBC er een aantal keer goed doorheen op de flanken. In het strafschopgebied was het echter vol met blauw-witten. Het eerste doelpunt viel dan ook van afstand. Op de rand van de zestien werd Jovanni van Nijnatten aangespeeld die met een knal de 0-1 op het scorebord bracht. Tarfit verdubbelde daarna de score door van ongeveer dezelfde afstand de 0-2 achter de doelman te krullen. Pas daarna ontstonden de eerste scheuren in de verdediging van Lepelstraatse Boys. Uit een goede lage voorzet van Krijnen kon Van Andel de 0-3 tegen de touwen werken.

Vlak voor het rustsignaal kwam de thuisploeg ook tot scoren. Een verdedigingsfout leidde de 1-3 in. De uitkomende doelman Thierry Aarts werd gepasseerd via een fraaie lob. Van Andel leek uit een vrije trap nog de 1-4 te maken, maar zijn schot belandde op de lat.

In de tweede helft speelde RBC het duel zakelijk uit. Van Nijnatten maakte via een kopbal snel 1-4. Daarna waren er grote kansen voor Tarfit, Krijnen en Van Unen, maar het was Van Nijnatten die er 1-5 van maakte.

Vlak voor het eindsignaal kwam er goed nieuws uit Achtmaal. Alliance, de enige concurrent van RBC in de race om het kampioenschap, was op achterstand gekomen. In de eerste helft hadden zij nog een penalty gemist. Door de nederlaag van de stadsgenoot heeft RBC nu een voorsprong van vijf punten. Een overwinning volgende week in Schijf zorgt ervoor dat RBC zich tot kampioen mag kronen in de 4e klasse B. (Foto: Arthur Verbraak)

Lepelstraatse Boys - RBC 1-5 (1-3)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Dennis Wilting, Gino Pieter (Mike Schalk), Joey Tak, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen, Jari Voeten; Kevin van Andel (Tijmen Bot), Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit (Zajko Skobalj)

Scoreverloop: 11' Jovanni van Nijnatten 0-1; 23' Anwar Tarfit 0-2; 35' Kevin van Andel 0-3; 45' Dennis Stols 1-3; 53' Jovanni van Nijnatten 1-4; 78' Jovanni van Nijnatten 1-5

Scheidsrechter: R.J.M. Peters