RBC met dubbele cijfers langs BVV '63

23-04-2017

 

ROOSENDAAL - Het eerste elftal van RBC heeft na een turbulente week flink uitgehaald. In het Herstaco Stadion werd BVV '63 met 12-0 verslagen.

De Roosendalers hadden te kampen met een flink aantal afwezigen. Zo waren Anwar Tarfit (geschorst), Zajko Skobalj (geschorst), Furkan Demir (geschorst), Tijmen Bot (naar Vitesse - Feyenoord) en Ramon Krijnen (op toernooi met zijn jeugdelftal van NAC Breda) niet present. Wel was Kevin van Andel weer fit. Vanuit de jeugdopleiding waren Michiel Kuipers, Ali Boukayouht en Jeroen Molenaar aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

RBC kende weinig problemen met de club uit Bergen op Zoom, die afgelopen week al drie competitiewedstrijden had afgewerkt. Eerst was het Jovanni van Nijnatten die de score opende en niet veel later gaf hij een afgemeten voorzet die door Jari Voeten knap werd binnen gekopt. Daarna bracht Van Andel zichzelf twee maal op het scorebord. De keeper van BVV '63 gaf er al snel de brui aan en werd vervangen door de reserve doelman. RBC nam daarna wat gas terug, maar voor de rust werd het nog 6-0 via Van Nijnatten en Gino Pieter. Daar tussendoor was Schalk inmiddels gewisseld voor Michiel Kuipers. Kuipers leek zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal op zijn naam te kunnen gaan schrijven toen hij vanaf eigen helft zo richting het doel kon lopen. Om onbegrijpelijke redenen was het Van Andel die zich ging bemoeien met de solo-actie van de jonge back, en de bal probeerde af te pakken. De actie eindigde uiteindelijk over de achterlijn.

In de tweede helft ging het eenrichtingsverkeer gewoon door. Pieter en Van Nijnatten brachten de score naar 8-0. Daarna werden Pieter en Van Andel naar de kant gehaald. Van die vervangers was Boukayouht al vrij snel trefzeker. De 9-0 was nog voor Van Nijnatten, maar Boukayouht nam de tiende treffer voor zijn rekening. Het was zijn eerste officiële doelpunt voor het eerste elftal. In de slotfase schoten Voeten en Van Nijnatten RBC naar 12-0. (Foto: Ad Paantjens)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk (Michiel Kuipers), Gino Pieter (Ali Boukayouht), Joey Tak, Dennis Wilting; Lars de Voogd, Thom van Unen; Jovanni van Nijnatten, Jari Voeten, Kevin van Andel (Jeroen Molenaar)

Scoreverloop: 1' Jovanni van Nijnatten 1-0; 4' Jari Voeten 2-0; 13' Kevin van Andel 3-0; 18' Kevin van Andel 4-0; 40' Jovanni van Nijnatten 5-0; 44' Gino Pieter 6-0; 55' Gino Pieter 6-0; 68' Jovanni van Nijnatten 7-0; 69' Jovanni van Nijnatten 8-0; 70' Ali Boukayouht 10-0; 74' Jari Voeten 11-0; 81' Jovanni van Nijnatten 12-0

Scheidsrechter: J.A.A. de Pijper

Aantal toeschouwers: 141