Floris Kollen naar NAC Breda

17-04-2017

 

ROOSENDAAL - Na twee seizoenen bij RBC te hebben gespeeld, verruilt Floris Kollen Roosendaal voor Breda.

Voetbal zat er al vroeg in, want op zijn vierde speelde hij al eens wedstrijden mee met het team van zijn oudere broer Olivier, als ze een speler te kort kwamen.

Floris woont met zijn broer en ouders in het Belgische Kalmthout en is daar dan ook begonnen met voetballen bij voetbalvereniging SV Heibos, een club letterlijk onder de kerktoren.

Daar zagen ze  al snel dat Floris talent had en werd dan ook ingedeeld in een team van een hogere leeftijdsklasse voor de extra uitdaging. Na vier jaar onder de kerk gespeeld te hebben, was er interesse van Royal Antwerp FC en RBC. De keuze is uiteindelijk gevallen op RBC, in verband met de betere bereikbaarheid, en er ook een goed gevoel was met de club uit Roosendaal. Daarnaast willen de ouders, welke van Nederlandse komaf zijn, dat Floris en Olivier enige binding houden met Nederland.

Floris begon bij RBC in het team van trainer Gommy Nooijens, de JO8. Met dit team speelde hij een goed seizoen en dit werd dan ook bezegeld met een terecht kampioenschap.

In de periode dat Floris bij JO9 zit, wordt hij in het begin van het seizoen benaderd door NAC Breda om enkele stagetrainingen te volgen in Breda. Al snel wordt hem te kennen gegeven dat hij door is, maar blijft de stagetrainingen volgen om zo het team al beter te gaan leren kennen.

Het volgende seizoen, en dat is al begin juni, zal hij met het nieuw samengestelde team van NAC Breda deelnemen aan het internationale Rood-Wit International U10 Tournament 2017 in Sint Willebrord. Met deelnemers als Real Madrid, Paris Saint-Germain, Arsenal, Everton, Feyenoord en vele andere grote namen is dit een mooi begin van zijn nieuwe voetbalhoofdstuk.

Maar zo sluit Floris af, "ondanks dat ik het nu leuk vind bij NAC, omdat ik er al veel getraind heb en denk dat het een leuk seizoen wordt, ga ik het bij RBC wel missen".

RBC wenst Floris heel veel succes toe bij NAC Breda.