Titelstrijd in 4B weer helemaal open: RBC verliest in Ossendrecht

09-04-2017

OSSENDRECHT - RBC heeft de titelstrijd in de 4e klasse B weer spannend gemaakt. Op bezoek bij ODIO werd met 2-1 verloren. Na 25 minuten stonden de Roosendalers met tien man, nadat Zajko Skobalj een rode kaart pakte.

Ten opzichte van vorige week startte Skobalj weer in de punt. Jovanni van Nijnatten begon als rechtsbuiten en Thom van Unen had een basisplaats op het middenveld. Voor de rest waren het de gebruikelijke elf.

RBC begon goed aan het duel. Anwar Tarfit leek de Roosendalers op 1-0 te zetten, maar werd afgevlagd. Ook zijn tweede doelpunt werd afgekeurd. Lars de Voogd wist in een vol strafschopgebied Tarfit te bereiken die de 1-0 tegen de touwen werkte. Echter werd het doelpunt om onverklaarbare reden afgekeurd. "Lars zou 'los' hebben geroepen," zo liet Ramon Krijnen na afloop weten.

Na ruim twintig minuten was het wel aan de andere kant raak. Uit een vrije trap kon een geheel vrijstaande speler van ODIO simpel binnen tikken. Daarna kreeg RBC nog een flinke tik te verwerken toen Skobalj een rode kaart ontving. De spits kreeg eerst geel toen hij na een vrije trap voor ODIO de bal over de zijlijn gooide. Tijmen Bot liep daarna al warm om hem te vervangen, maar Skobalj pakte alsnog een tweede gele prent na een vermeende schwalbe. De aanvaller werd wel degelijk geraakt, maar de slecht leidende scheidsrechter gaf hem wel zijn tweede gele kaart. Dat betekende dat RBC nog ruim zestig minuten met tien man moest spelen.

Na een half uur kwam RBC wel op gelijke hoogte. Tarfit's derde doelpunt werd nu wel toegekend. Tussendoor kregen de Roosendalers nog enkele goede kansen, maar op voorsprong kwam de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen niet.

In de tweede helft begon de nog niet geheel fitte Kevin van Andel gelijk vanaf het begin. Maar elke aanval werd door de grensrechter van ODIO afgevlagd. RBC kreeg maar mondjesmaat kansen. Een kwartier voor tijd werd de tweede aanval van de club uit Ossendrecht wel gepromoveerd tot doelpunt. Vanaf de rechterkant werd voorgezet, waar doelman Thierry Aats nog net de bal uit het doel kon tikken. De meegelopen ODIO-aanvaller kon echter de rebound wel tegen de touwen werken.

In het laatste kwartier kwam RBC niet meer tot noemenswaardige kansen, omdat de hitte en de rode kaart de ploeg uiteindelijk opbrak.

RBC heeft nog een voorsprong van vijf punten. Wel moet Alliance nog een wedstrijd inhalen. (Foto: Arthur Verbraak)

ODIO - RBC 2-1 (1-1)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Joey Tak (Tijmen Bot), Gino Pieter, Ramon Krijnen; Lars de Voogd, Thom van Unen (Sebastian Verhulst), Jari Voeten; Jovanni van Nijnatten (Kevin van Andel), Zajko Skobalj, AnwarTarfit

Scoreverloop:  21' Stan Hoogerwerf 1-0; 30' Anwar Tarfit 1-1; 73' Nasir Bashir Hassan Ramadan 2-1

Scheidsrechter: B. Aartsen