RBC wint van METO

02-04-2017

 

ROOSENDAAL - RBC is weer een stap dichterbij de 3e klasse. In het thuisduel met METO werd geen fout gemaakt en de wedstrijd eindigde in 3-0.

Hoofdtrainer Danny Mathijssen had enkele wijzigingen toegepast ten opzichte van het duel met SVC van vorige week. Tijmen Bot mocht in de basis beginnen in het hart van de verdediging. Naast hem stond Joey Tak. In de aanval begon Furkan Demir aan de buitenkant.

RBC begon niet goed aan het duel. Vooral achterin was geen stabiliteit zichtbaar. De eerste grote kans was dan ook voor de ploeg uit Hoogerheide. De spits van METO kon vrij aannemen, draaien en uithalen. Zijn inzet belandde op de paal. Echt wakker was RBC allerminst. Vooral in het eerste kwartier waren er een hoop foutieve passes en geklungel van achteruit.

De eerste goede aanval van RBC was echter wel raak. Lars de Voogd lanceerde met een mooi pass Anwar Tarfit, die in de loop de bal prima onder controle kreeg en oog in oog met de keeper geen fout maakte, 1-0.

Tarfit verdubbelde daarna ook de score, nadat hij andermaal vrij voor de keeper werd gezet. In de slotfase van de eerste helft kopte Jovanni van Nijnatten een goede voorzet nog prachtig tegen de touwen. Tussendoor schoot Demir nog op de lat.

In de tweede helft voerde RBC het tempo verder op en kreeg het volop uitgespeelde kansen. Voeten en Van Nijnatten schoten twee honderd procent kansen over, maar ook Mike Schalk, Thom van Unen en Ramon Krijnen (3x) wisten hun kansen niet te verzilveren.

Door de overwinning komt het kampioenschap weer dichterbij. Met nog vijf duels voor de boeg volstaan vier overwinningen. Alliance blijft de druk wel houden op de ploeg van Mathijssen. De stadsgenoot wist met 0-7 te winnen op bezoek bij HSC '28. (Foto: Arthur Verbraak)

RBC - METO 3-0 (3-0)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Tijmen Bot, Joey Tak, Ramon Krijnen; Gino Pieter, Lars de Voogd, Jari Voeten (Dennis Wilting); Furkan Demir (Thom van Unen), Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 17' Anwar Tarfit 1-0; 36' Anwar Tarfit 2-0; 40' Jovanni van Nijnatten 3-0

Scheidsrechter: G.W.C.M. Dekkers

Aantal toeschouwers: 144