RBC JO8 wint in Tilburg

18-03-2017

 

TILBURG - Voor RBC JO8 stond voor de 3e keer dit seizoen de altijd spannende wedstrijd tegen SC ´t Zand JO8 weer op het programma. Een verslag van Nathalie Goossens:

Het weer was in vergelijking met vorige week stukken minder, maar gelukkig was het droog. De warming up werd op een verkeerd veld afgewerkt dus we begonnen 5 minuten later. De opstelling was als volgt: Delco op goal, Vince, Colin en Kean begonnen als verdediging, Tim, Elijah en Imran begonnen in de aanval en Tijs, Finn en Jayden startten als wissel vandaag.

RBC begon sterk aan de wedstrijd. Meteen vanaf de aftrap was het Tim die over rechts een mooie actie maakte en de bal meegaf aan Elijah. Deze wilde de bal over de goed uitkomende keeper lobben maar de keeper was goed wakker. De toon was hiermee wel meteen gezet. De jongens waren fel en hadden er zin in. SC t´ Zand liet er echter ook geen gras over groeien en zochten vol de aanval. Dit leverde hen 2 corners op waarvan er 1 goed gepakt werd door Delco en de ander werd goed weggewerkt door Colin. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen kregen kansen. Vanuit een uittrap van Delco, ving Tim de bal goed op en kon deze meegeven aan Elijah. Deze zette zijn turbo aan en sprintte de verdediging eruit, speelde de keeper uit en tikte zo de 0-1 binnen. Door de wind kreeg RBC de bal soms wat moeilijk weg maar de verdediging stond als een huis met Kean, Colin en Tijs. Delco had nog verschillende goede reddingen waardoor de ruststand 0-1 was.

Na een hele korte pauze werd 3 minuten later de aftrap alweer genomen. RBC had nu de wind mee en dit leverde aardig wat kansen op maar steeds stond de uitstekende spelende keeper in de weg en toen deze toch door Finn uitgespeeld werd, stond er alsnog een verdediger op de doellijn. Via een corner genomen door Finn, was het Colin die hard de 0-2 binnenschoot. RBC speelde vandaag goed over en gunde elkaar de kansen, helaas werden kansen van Vince, Finn en Elijah niet benut. SC t´ Zand bleef er soms gevaarlijk uitkomen en ook zij kregen een aantal schiet kansen. Vanuit een van deze kansen konden ze na een mooie actie over links de bal toch binnenschieten. 1-2 en de spanning was weer helemaal terug. RBC gaf echter niet op en bleef knokken voor de bal. Eindelijk klonk daar het eindsignaal en waren daar de verdiende 3 punten. Dit maakte de verjaardag van de trainster natuurlijk nog mooier.

Volgende week staat er alweer een topper op het programma, thuis tegen SC Gastel.