RBC en Kapelle houden elkaar op 5-5

14-03-2017

ROOSENDAAL - RBC heeft in een oefenduel 5-5 gelijk gespeeld tegen zaterdag 3e klasser Kapelle.

RBC kende een flitsende start. Na tien minuten gaf het scorebord een 3-0 voorsprong voor de oranje witten aan. In de eerste minuut zette Gino Pieter RBC al op een 1-0 voorsprong. Even later scoorde diezelfde Pieter zijn tweede goal en schoot Anwar Tarfit een toegekende penalty binnen: 3-0. Na die snelle riante voorsprong verslapten de Roosendalers en lieten Kapelle terugkomen in de wedstrijd. Zodanig zelfs dat de Zeeuwen bij rust de achterstand hadden omgebogen in een 3-4 voorsprong door drie goals van Marco den Deurwaarder en een ongelukkig eigen doelpunt van Mike Schalk.

In de tweede helft bracht hoofdtrainer Danny Mathijssen een bijna volledig nieuw team op de mat. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat beide partijen op een gelijkspel zouden afstevenen. Anwar Tarfit bracht RBC eerst op gelijke hoogte: 4-4. Daarna scoorde Kapelle nog twee maal: eerst achter RBC-doelman Rick Eichelsheim, daarna in eigen doel.

RBC speelt zondag voor de competitie een thuisduel tegen het Nispense NSV.

RBC - Kapelle 5-5 (3-4)

Opstelling RBC: Jordi Brühns (Rick Eichelsheim); Ramon Krijnen (Jeroen Molenaar), Dennis Wilting, Joey Tak (Tijmen Bot), Mike Schalk (Jan van Oers); Thom van Unen, Jari Voeten (Michiel Kuipers), Sebastian Verhulst (Rick Santbergen); Anwar Tarfit (Ahmet Dayi), Gino Pieter (Ali Boukayouht), Furkan Demir (Jovanni van Nijnatten)

Scoreverloop: 1-0 Gino Pieter, 2-0 Gino Pieter, 3-0 Anwar Tarfit, 3-1 Marco den Deurwaarder, 3-2 Marco den Deurwaarder, 3-3 e.d. Mike Schalk, 3-4 Marco den Deurwaarder, 4-4 Anwar Tarfit, 4-5 teg., 5-5 e.d. teg.

Scheidsrechter: J. Brummer