Voorbeschouwing RBC - Gloria UC door trainer Erwin van der Woerdt

13-09-2013

Opluchting, dat was het gevoel dat bij mij overheerste na de wedstrijd van vorige week tegen Schijf. Niet dat ik het gevoel had dat we punten zouden morsen, maar meer opluchting van het binnenhalen van de eerste 3 punten, na een stroeve voorbereiding. En dit zijn 3 hele belangrijke punten, waarvan ik hoop dat er nog vele gaan volgen.
We begonnen vorige week heel erg goed en kregen in de 4e en 5e minuut 2 hele goede uitgespeelde kansen om op voorsprong te komen. Ze gingen er niet in en we misten in de 18e minuut weer een grote kans, nl. de penalty. Maak je ze allemaal dan sta je met rust met 3-0 voor. Nu gingen ze er niet in en er kroop iets van onzekerheid in de ploeg. Vanaf het missen van de penalty duurde het tot de 44e minuut tot het weer op voetbal ging lijken. In die tussenliggende periode zochten we teveel de lange bal, die niet aankwam en verloren we teveel duels.
De 2e helft was een stuk beter, verzorgder, creatiever en we maakten nu wel de kansen af met een prachtige aanval over rechts kregen we wederom een grote kans om de 3-0 te maken. Maak je hem, dan is de wedstrijd gespeeld, nu kon Schijf 10 minuten voor tijd nog terugkomen in de wedstrijd en die hoop mag je ze niet meer geven. Er werd ons ook nog een zuivere penalty onthouden, waarbij Nick Smit zijn ribben heeft gekneusd. Al met al hebben we op basis van het goede begin en een goede 2e helft verdiend gewonnen.
Zondag komt Gloria UC op bezoek en moeten we de lijn van de 2e helft doortrekken. Rondom deze 1e officiële competitiewedstrijd van RBC1, zijn een aantal activiteiten georganiseerd. Wij gaan er alles aan doen om dat feestelijke tintje nog meer glans te geven. Ik hoop dat er veel publiek komt kijken om dit unieke moment bij te wonen en de spelers aan te moedigen. Ik hoor het “Come on RBC” al galmen….. Ik heb er zin in. Een aantal spelers zijn er nog niet bij wegens blessures. Moise Goncalves (middenvoetsbeentje gebroken), Eric Lankers (voorste Kruisband), heeft voor het eerst een partijspel meegedaan, Joël van Meer (shin splints) en Wiebe de Kok (enkel).