RBC wint in Zegge

12-03-2017

 

ZEGGE - RBC heeft het uitduel tegen DIOZ winnend afgesloten. In Zegge werd het 2-5 voor de ploeg van hoofdtrainer Danny Mathijssen.

De Roosendalers begonnen gewijzigd aan het duel ten opzichte van vorige week. Thom van Unen moest op de bank plaatsnemen en Sebastian Verhulst mocht in de basis starten. Voor de rest waren het de gebruikelijke spelers in de basisopstelling.

Door het mooie weer waren er flink wat RBC-supporters meegereisd richting Zegge. De Roosendalers begonnen het duel goed. Via de flanken kwam RBC meerdere malen door, maar echte kansen kwamen er niet. Via een scrimmage leek Ramon Krijnen tot scoren te komen, maar zijn schot kon nog op de doellijn gekeerd worden. De thuisploeg kon daar in eerste instantie niets tegenover stellen, maar bij de eerste echte uitbraak was het wel raak. Via de rechterkant kwam een aanvaller van DIOZ door en kon met een diagonale schuiver de 1-0 op het scorebord brengen.

Na de 1-0 bleef RBC wel de betere van de twee, maar ook in deze fase waren de kansen schaars. Doelman Thierry Aarts moest aan de andere kant redding bieden op een afstandsschot die hij uit de verre hoek tikte. RBC kwam door een blunder van de doelman van DIOZ weer op gelijke hoogte. Kevin van Andel leek via een vrije trap een simpele hoge bal voor de keeper te produceren, maar de doelman liet de bal door zijn handen glippen. In de tussentijd was DIOZ ook met tien man komen te staan.

Na de gelijkmaker kwam de ploeg van Mathijssen ook weer snel op voorsprong. Gino Pieter wist met een hoge bal de loopactie van Jari Voeten op maat te bedienen die op zijn beurt de bal fantastisch aannam en de bal in de verre hoek dropte, 1-2. Na de voorsprong leek RBC voor rust ook nog op 1-3 te komen toen Van Andel alleen voor de keeper kwam. De snelle buitenspeler greep echter naar zijn hamstring gedurende zijn sprint. Van Andel probeerde na de behandeling van verzorger Leen Boer nog een klein sprintje te trekken, maar maakte meteen een wisselgebaar. "Het is nu me linker hamstring, maar ik voelde meteen dat het niet goed zat," zo liet Van Andel na afloop weten. Hoelang hij eruit ligt is nog niet bekend. Zijn vervanger was Zajko Skobalj. Jovanni van Nijnatten ging naar de buitenkant, Voeten nam de spitspositie over en Skobalj speelde er vlak achter.

In de tweede helft leek RBC door te drukken en leek de 1-3 een kwestie van tijd. Van Nijnatten kopte een goede voorzet over, maar naarmate het duel vorderde werd het spelbeeld er niet beter op. Het tempo was laag en er werden steeds meer persoonlijke fouten gemaakt. Toch kwam RBC tien minuten voor tijd op een marge van twee. Van Nijnatten werd weggestuurd vanaf de rechterkant die met een stiftje de keeper verschalkte (zie foto).

Vlak voor het eindsignaal kwam DIOZ toch weer terug in de wedstrijd toen een laag genomen vrije trap bij de eerste paal tegen de touwen werd gewerkt. De thuisploeg ging meer risico nemen waar RBC weer van profiteerde. Anwar Tarfit werd alleen voor de keeper gezet die de wedstrijd nu definitief besliste. In de absolute slotfase werd het ook nog 2-5 door Van Nijnatten. (Foto: Arthur Verbraak)

DIOZ - RBC 2-5 (1-2)

Opstelling RBC: Thierry Aarts; Mike Schalk, Joey Tak, Gino Pieter, Ramon Krijnen (Dennis Wilting); Lars de Voogd, Sebastian Verhulst, Jari Voeten; Kevin van Andel (Zajko Skobalj / Thom van Unen), Jovanni van Nijnatten, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 20' Davy Dircken 1-0; 40' Kevin van Andel 1-1; 43'Jari Voeten 1-2; 81' Jovanni van Nijnatten 1-3; 87' Robert van Hest 2-3; 90' Jovanni van Nijnatten 2-4; 93' Anwar Tarfit 2-5.

Scheidsrechter: M. van de Brink